Ramin Mazur este un tânăr fotojurnalist care recent s-a întors din New York, unde a ajuns datorită unei burse câștigate de la Magnum Foundation. El împreună cu alți fotografi au povestit despre experiențele lor peste hotare.
Ramin povestește că a trimis aplicația pe ultima sută de metri. Norocul și circumstanțele au fost de partea lui! Cele șase săptămâni petrecute în metropolă l-au făcut ”să iubească New York-ul, să-l urască, după care să-l iubească din nou”. Deși trebuiau să facă o serie de fotografii legate de drepturile omului, Ramin a fost impresionat de Times Square, locul unde se adună tot: imagine, sunet, lumină și mulțimea de oameni, gata să cucerească megapolisul. Anume de oameni Ramin spunea că ”atunci când ai văzut o fată care ți-a plăcut mult, trebuie atunci să fugi după ea, deoarece sunt foarte puține șanse că o vei mai întâlni vreodată.” Cel mai mult l-au impresionat boschetarii. Oamenii cu istorii diferite și un stil de viață care probabil este mai străin ideilor noaste.
Ramin a avut parte de profesori care într-adevăr impresionează și marchează existența ta prin întrebări care te fac să cauți și să nu te oprești din dezvoltare. Acum tânărul lucrează la câteva proiecte individuale. Unul este legat de Transnistria. El vrea să trateze acest subiect prin prisma propriilor înțelegeri și propaganda la care a fost expus.
La eveniment de asemenea au participat și alți fotografi din Chișinău. Aceștia au mers în Praga pentru un curs de fotojurnalism. Printre ei și Natalia Ciobanu – tânăra care recent a câștigat concursul Nikon. Natalia a povestit pentru #diez că victoria a fost neașteptată. Ea a aplicat de foarte mult timp și pentru că selectarea câștigătorilor a durat mai mult de un an, a uitat definitiv de asta. În schimb orașul Praga a reușit să-i impresioneze pe toți, iar proiectul în care participa continuă și mai departe. Organizatorii ne promit alte întâlniri și expoziții.
ONG-ul „ArtPlatforma”, organizatorii evenimentului, promovează și consolidează resursele culturale din Republica Moldova prin dezvoltarea unui spațiu cultural unic, care va acoperi diferite aspecte ale artei și culturii, cum ar fi literatura, fotografie, artele vizuale, film și muzica. Uite aici câteva link-uri pentru mai multă informație.