Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 6 august 2013

#1. De ce Festivalul Gustar din acest an va fi mai bun decât precedentul

Organizatorii Festivalul Gustar ne promit în acest an îmbunătățiri de ordin logistic precum instalarea mai multor grupuri sanitare și lavoare pe teritoriul festivalului, biciclete pentru doritorii de a pedala, zonă de cărți pentru cei care vor dori să lectureze, dar și alte surprize.

#2. Peste o săptămână ar putea începe lucrările de pavare a zonei pietonale

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca lucrările de pavare a zonei pietonale să demareze la începutul săptămânii viitoare. 7 antreprenori şi-au prezentat oferta de pavare a zonei.

#3. Top 10 profesori de la ULIM

În caz că învăţaţi la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, sau vă gândiţi să aplicaţi pentru studii acolo. Aceşti zece profesori sunt cei mai respectaţi de către studenţi conform Evaluez.eu.

#4. Cele mai populare curse avia în rândurile moldovenilor

În luna iulie 2013 Aeroportul Internaţional Chişinău a deservit un număr de 145.705 pasageri. Printre cele mai populare destinații în rândurile moldovenilor se regăsesc orașele: Moscova, Antalya, Istanbul, Verona, Viena şi Roma.

#5. Amendați cu 2.000 de lei pentru protecţionism la BAC

Preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei Republicane de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat la limba şi literatura rusă, sesiunea 2013, au fost sancţionaţi contravenţional de CNA, fiindu-le aplicate amenzi a câte 2.000 de lei fiecare.

#6. O modalitatea mai ușoară de a călători prin Moldova: Hai la țară

De curând, Alexei Gutsaga a lansat proiectul ”Hai la țară”. Ideea acestui proiect a apărut la ultima ediție de Startup Weekend Moldova.

#7. “Viața hoțului care mi-a furat telefonul”

În scurt timp a devenit una din cele mai cunoscute povești din mediul online. Un tânăr din Germania care s-a dus în vacanță în Dubai, s-a trezit cu telefonul furat, la scurt timp după ce a ajuns acolo.

#8. Moldovenii în continuare vor trebui să dețină 500 de euro în cont pentru a aplica la viza română

Ministerul Afacerilor Externe din România este deschis pentru identificarea unor soluții pentru a fi diminuate taxele consulare, însă suma de 500 de euro va trebui prezentată și în continuare pentru a aplica la viza română.

#9. Ce evenimente te așteaptă în prima săptămână din august

Fashion-ul şi pisicile vor domina agenda noastră. Iată ce evenimente te aşteaptă în prima săptămână a lunii august.

#10. Moldova ocupă locul 74 în clasamentul țărilor pașnice din lume

Moldova este una dintre cele mai puțin pașnice țări din Europa, confom studiului Global Peace Index 2013, realizat de Institutul pentru Economie și Pace.