Moldovenii în continuare vor trebui să dețină 500 de euro în cont pentru a aplica la viza română

ambasada romianie
Foto: PC ziar.jurnal.md.

Ministerul Afacerilor Externe din România este deschis pentru identificarea unor soluții pentru a fi diminuate taxele consulare, însă suma de 500 de euro va trebui prezentată și în continuare pentru a aplica la viza română.

,,Modificările propuse trebuie însă să opereze în mod nediscriminatoriu, independent de cetăţenia solicitantului sau de scopul în care se solicită prestarea unui anumit serviciu consular”, se spune într-un comunicat emis de MAE.

Ce ține de vizele oferite pentru cetățenii Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe român reamintește că procedura dată se realizează în baza Acordului în materie de vize încheiat de Uniunea Europeană cu Republica Moldova.

„Prin utilizarea într-o manieră maximală a facilităţilor reglementate de acest acord, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României eliberează în regim de gratuitate, până la aderarea la Spaţiul Schengen, toate categoriile de viză solicitate de cetăţenii Republicii Moldova”, scrie sursa.

De asemenea, în comunicat este specificat faptul că suma de 500 de euro va trebui prezentată și în continuare la aplicarea pentru viza română.

Dovadă a  mijloacelor de întreţinere nu se face numai prin prezentarea sumei în numerar, dar şi prin alte modalităţi prevăzute de lege (cecuri de călătorie, cărţi de credit însoţite de extrase de cont).

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente