În direct de la mormântul lui Andy Warhol

warholcam_00
Foto: De ziua lui Andy Warhol administrația muzeului a pus un web-cam pe mormântul acestuia. PC: warhol.org

”Nu am înțeles niciodată de ce, atunci când mori, nu dispari pur și simplu și totul continuă să meargă înainte, doar că tu nu mai ești acolo…”

… Întotdeauna am crezut că mi-ar plăcea piatra mea de mormânt să fie goală. Fără epitafe si fără nume. Ei bine, de fapt, mi-ar plăcea să scrie pe ea cuvântul „născocire.” Andy Warhol

Pentru a celebra ziua de naștere a controversatului Andy Warhol, muzeul care îi poartă numele și site-ul EarthCam, și-au unit fortele pentru a lăsa oamenii din toată lumea, să poată fi cu el în această zi. Mai mult sau mai puțin puteți urmări în direct mormântul lui și oamenii care vin să-l viziteze, iar mai multe despre Andy și operele sale vedeți pe pagina oficială a lui Warhol.

Andy Warhol se odihnește de ani în cimitirul catolic, construit în stil bizantin, Sf. Ioan Botezătorul din Pensilvania. Mormântul va fi accesibil online 24/7. Deja sute de oameni au adus omagii artistului, aducând cu ei cutii de la Campbell Soup și flori. Biserica a fost înființată în 1910 de către imigranți rusi din Munții Carpați, în prezent Slovacia de Est, zona unde s-au născut părinții lui Warhol.

collage andy
Unii și-au adus și patrupedul cu ei. Imagini de pe warhol.org

Sursa: huhmagazine.co.uk

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente