Un antrenor şi un jurnalist au fost reţinuţi de Centrul Naţional Anticorupţie pentru tentativă de luare de mită în proporţii extrem de mari şi riscă până la 7 ani de închisoare.

Aceştia sunt învinuiţi că i-ar fi propus antrenoarei selecţionatei Moldovei la fotbal feminin 8 mii de dolari pentru a truca meciul cu Letonia, transmite IPN.

Cei doi sunt bănuiţi că au încercat să influenţeze rezultatele meciului dintre selecţionata Moldovei la fotbal feminin şi selecţionata Letoniei.

Potrivit şefului Direcţiei urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, antrenoarea a sesizat Federaţia Moldovei de Fotbal, care ulterior a sesizat CNA. „Persoanele reţinute o convingeau pe antrenoare să introducă anumite modificări în amplasarea jucătorilor pe teren pentru ca pierderea să nu fie evidentă. Această faptă este calificată ca promisiune şi oferire de mită unui participant la o manifestaţie sportivă”, a spus Bogdan Zumbreanu.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, bănuiţii i-ar fi propus antrenorului 8 mii de dolari, banii însă nu au reuşit să ajungă la destinaţie, tentativa fiind anticipată de CNA.

Totodată, acesta a informat că convorbirile au fost înregistrate, iar învinuiţii au fost reţinuţi direct de pe teren. „Maşina acestora a fost percheziţionată. Banii aşa şi nu au fost oferiţi”, a spus Bogdan Zumbreanu. O versiune ar fi că trucarea meciului a fost comandată de una din casele de pariuri. Versiunea urmează a fi verificată în cadrul urmării penale.

Meciul între selecţionata de junioare Under 17 a Moldovei şi a Letoniei s-a desfăşurat duminică, 4 august. Acesta s-a încheiat cu egalitate, scor 1-1. După acest rezultat, Moldova s-a clasat pe locul 3, devansând Letonia la golaveraj.