10 locuri de muncă care necesită călătorii

10
Foto: Călătoriți, călătoriți și încă o dată călătoriți PC: Lifehack

Visul de a călători și a fi remunerat pentru aceasta sună prea bine ca să fie adevăr, nu? Astăzi sunt o mulțime de locuri de muncă care îți permit și chiar necesită călătorii.

Sunt job-uri tradiționale pe care le cunoaștem fiecare din noi, gen pilot sau însoțitor de bord, însă sunt și alte cariere mai puțin evidente în care poți activa.

#1. Ghid

Dacă îți place geografia
Dacă îți place geografia

Astăzi sunt atât de multe ghiduri turistice, încât asta ar putea fi un început bun pentru noua ta carieră. Poți începe de sine stătător (freelancer), propune serviciile tale de ghid pe internet ori poți aplica la o companie deja existență în orașul/țara ta pentru a activa în cadrul ei. Studii în domeniul dat ar fi un plus, dar nu e într-atât de necesar. Ai nevoie doar să cunoști cât mai multe limbi, pentru a fi mai flexibil, engleza numaidecât, să studiezi câte ceva despre locurile pitorești din localitatea în vreai să activezi, să fii sociabil și să deții abilități bune de comunicare.

#2. Scriitor de călătorie sau Blogger

Bloggerii știu de ce
Bloggerii știu de ce

Dacă ești creativ, romantic și îți place să scrii, poți încerca acest domeniu. Sunt o mulțime de oameni care călătoresc și câștigă bani din aceasta, sună chiar ca într-un vis. Este oare acesta un lucru? Sigur că este și ăsta un lucru, fiecare își câștigă pâinea în modul său. Călătorești și înregistrezi venit pasiv datorită blog-ului tău sau vânzărilor de top. Sună perfect, nu? Trebuie doar să reții că lucrurile în viață nu se dau ușor. O să ai nevoie să muncești foarte mult pentru a avea o audiență mare și a-ți găsi sponsorul.Trebuie să găsești și un mod mai special de scriere pentru a atrage cititorii, încearcă la următoarea călătorie să scrii câteva puncte frumoase din călătoria ta și aruncă-le pe foaie, alături de o cafea și muzică bună. Începe de la puțin.

Exemplu http://sergeydolya.livejournal.com, un cunoscut blogger călător rus

#3. Profesor de limbă engleză

Im the English Teacher
Im the English Teacher

Este un job foarte răspândit, în special în Asia. Sunt disponbile o mulțime de locuri de muncă ceea ce îți poate crea multe facilități, spre exemplu poți aplica doar la o școală/universitate pentru a activa acolo sau poți aplica la mai multe școli și să călătorești în mai multe orașe sau chiar țări. Ai nevoie doar de certificatul de cunoaștere a limbii engleze și/sau diplomă de studii pedagogice. La un astfel de job obții foarte mulți prieteni, faci cunoștință cu specialiști din diverse domenii și te perfecționezi continuu.

#4. Flota marină

Doar dacă nu ai rău de mare
Doar dacă nu ai rău de mare

Cel mai intrigant ar fi să activezi în Statele Unite la un astfel de job, vei deveni mândria țării în timp ce călătorești prin lume și îți aperi patria. Aici Pământul îl vezi foarte rar, călătorești în lung și-n lat. Trebuie să fii voluntar în flota marină și să treci cursul intensiv de pregătire care necesită multe disciplină și lucru intens.

#5. Arheolog / Geolog

Călătorie spre centrul pământului
Călătorie spre centrul pământului

Nu e într-atât de ușor să devii  un specialist în domeniul dat, e nevoie de bani și timp, însă îndată ce obții diploma de studii și ai un bagaj mare de cunoștințe, vei fi în cerere. Piața este foarte slabă în aceste domenii, sunt foarte puțini specialiști, ceia ridică serios șansele tale. Geologii exploratori călătoresc chiar și în cele mai îndepărtate puncte a planetei.

#6. Însoțitor de bord

Măștile pentru oxigen se folosesc anume așa
Măștile pentru oxigen se folosesc anume așa

O mare parte din timpul său, însoțitorii de bord sunt în avion, însă ei rămân  până la 48h în oraș în urma călătoriei sale. Cum ar fi să călătorești o întreagă lume și să ai parte de condiții de cazare speciale din partea companiei tale, Australia deja nu va fi departe, ce să mai spunem de Europa? Un plus mare este faptul că însoțitorii de bord pot oferi bilete gratuite sau la reducere pentru membrii familiei sale și prietenii săi, să nu uităm că însoțitorii de bord obțin șansa de a vedea celebrități și de a-i deservi. Cursurile pentru însoțitor de bord nu sunt foarte costisitoare și durează doar 3 luni, însă cât de memorabile vor fi momentele după aceste 3 luni, nu?

#7. Personalul navei de croazieră

Doar să nu fie Titanic sau Costa Concordia
Doar să nu fie Titanic sau Costa Concordia

Să fii membru de echipă într-o croazieră este, probabil, unul din job-urile de top ce necesită călătorii. Vei fi mereu în călătorii și destinațiile tropicale vor fi în așteptarea ta. Nu ai nevoie să cunoști denumirile părților corabiei sau alte detalii tehnice. Nu ai nevoie de oarecare studii pentru aceasta, sunt o mulțime de job-uri la care poți aplica la bordul navei de croazieră, spre exemplu – chelner, garson, bucătar, barman, dealer în casino, agent de pază și multe altele.

#8. Roadie

Number one fan
Number one fan

Cum ar fi să călătorești alături de cântăreața ta preferată? Probabil unul din cele mai faine locuri de muncă, călătorești alături de renumite trupe și ești remunerat pentru aceasta. Poți alege din varietatea de job-uri – electrician, inginerul de sunet, agent de pază, dansator, back-vocal.

#9. Asistentă medicală

Cine a văzut filmul Pacientul englez?
Cine a văzut filmul Pacientul englez?

Conform unui studiu făcut de Statele Unite, asistentele medicale și infirmierele sunt în deficit astăzi. Asistentele medicale, călătoresc dintr-un oraș în altul pentru a activa în cadrul spitalului din localitatea dată, dacă sunteți interesați de medicină și călătorie, ăsta poate fi începutul. Ai nevoie doar de studii și certificat.

#10. Misionar religios.

Misionarii sunt persoanele care călătoresc și răspândesc religia sa în toată lumea sau ajută oamenii. Unii misionari sunt voluntari, însă alții sunt remunerați financiar pentru un astfel de job. Ei solicită donații pentru a acoperi cheltuielile sale. Călătorești și ajuți oamenii, sună nobil aș spune.

Acum știi că poți câștiga bani în timp ce călătorești, recompensele sunt infinite și cererile la fel.

Articol de Vlad Caluș

Sursă & photo: LifeHack

Taguri: #călătorii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente