Igor Dodon: ,,Federalizarea este unica soluție pentru soluționarea conflictului transnistrean”

actualitati,md
Foto: Igor Dodon crede că viitorul Moldovei este este în cadrul Uniunii Euroasiatice. PC actualitati.md

,,Federalizarea este unica soluţie pentru acest diferend transnitrean”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova William H. Moser

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre situația social-politică şi economică din ţară.

În contextul apropierii Summitului de la Vilnius unde Moldova va putea parafa Acordul de Asociere cu UE, Dodon a expus poziţia clară şi fermă a socialiştilor precum că Moldova trebuie să rezolve problemele social-economice interne, după care să se integreze în structurile internaţionale.

În opinia lui Dodon viitorul RM este în cadrul Uniunii Euroasiatice, care va fi creată începînd cu 1 ianuarie 2015. “La Vilnius va avea loc un summit unde vor putea fi parafate unele documente cu RM şi semnate altele cu Ucraina. Foarte rapid după acest eveniment, atât cetăţenii RM, cât şi ai Ucrainei, vor înţelege că situaţia nu s-a schimbat cu nimic.

De asemenea, Dodon a salutat întrevederea recentă a ambasadorului SUA cu liderul regiunii transnistrene Evghenii Şevciuc, reiterând poziţia socialiştilor, precum că federalizarea este unica soluţie pentru acest diferend.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente