Șevciuk: ,,Conflictul transnistrean ar putea fi rezolvat cu forța”

sevciuc
Foto: PC timpul.md

Evghenii Şevciuk, liderul de la Tiraspol nu exclude posibilitatea de rezolvare cu forţa a conflictului transnistrean.

Acesta a acordat un interviu pentru ziarul Komsomolskaia Pravda, iar răspunzând la întrebarea „Care este probabilitatea de rezolvare cu forţa a problemei transnistrene?”, Şevciuk a lăsat să se înțeleagă că nu exclude și varianta unui conflict. „În calitate de cetăţean, sper că nu va fi aşa ceva, dar ca preşedinte al regiunii transnistrene – în proporţie de un procent, trebuie să nu exclud şi o asemenea evoluţie a scenariului”, menționează liderul transnistrian.

Șevciuk a constatat că, deși există o cooperare cu Moldova, foarte multe chestiuni legate de conflict rămân nesoluţionate, iar din punctul de vedere al activităţii economice externe, „azi noi suntem, practic, blocaţi de Moldova”.

„În condiţiile în care există asemenea contradicţii care nu îşi găsesc rezolvare, să demontezi operaţiunea de menţinere a păcii, care este un factor de stabilizare, înseamnă să creezi premise pentru ca aceste contradicţii să treacă într-o formă mai agresivă,” a afirmat liderul de la Tiraspol.

Totodată, acesta a subliniat că trupele militare ruse se află aici pe parcursul a peste 200 de ani şi şi-au format reputaţia de instrument stabil de ocrotire şi apărare, motiv pentru care au beneficiat mereu în regiunea separatistă de multă încredere. În plus, liderul de la Tiraspol a mai afirmat că toţi cei care „locuiesc în Transnistria înţeleg faptul că armele ruseşti sunt un garant al păcii”.

Sursa infotag.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente