(foto) De ce indienii nu mai dansează şi au început să cânte blues?

(foto) De ce indienii nu mai dansează şi au început să cânte blues?
Foto:Absolvenţii programului FLEX au organizat o seară de film. Tinerii adunaţi au putu viziona "Sita Sings the Blues". O istorie de dragoste indiană în care dansurile au fost înlocuite cu muzică blues şi sarcasm despre relaţiile noastre de dragoste.

Absolvenţii programului FLEX au organizat o seară de film. Tinerii adunaţi au putu viziona „Sita Sings the Blues”. O istorie de dragoste indiană în care dansurile au fost înlocuite cu muzică blues şi sarcasm despre relaţiile noastre de dragoste.

Filmul „Sita signs the Blues” nu este nici pe departe filmul indian la care te aştepţi, deoarece are o doză bună de sarcasm şi muzica venită din comunităţile afro-americane la sfârşitul secolului XIX. Animaţia este o istorie de dragoste dintre Sita şi Rama, ambii personaje din capodopera literară „Ramayana”. Pe lângă povestea a doi îndrăgostiţi, filmul conţine multe detalii istorice şi culturale, care te fac să vrei să cunoşti această naţiune mult mai mult decât ceea ce vezi în filmele bollywoodiene. Pe lângă cele trei stiluri de animaţie vei fi uimit să auzi piesele lui Annette Hanshaw, care pur şi simplu se potrivesc de minune cu dramele lui Rama şi Sita. Un alt lucrur curios este că toate ce vedem pe ecran, povestesc în paralel istoria personală a animatoarei americane Nina Paley. Filmul care a primit 29 de premii, a fost inspirat din despărţirea acesteia cu iubitul ei care a plecat în India cu serviciul. După ce se întoarce în New York-ul friguros, ea este inspirată să creeze filmuleţul (*dacă orice despărţire ar fi atât de productivă). Iată câteva secvenţe şi un video din „Sita signs the Blues”:

collage flex1 collage flex2

În ceea ce priveşte tinerii care s-au adunat luni seara la Tucano, atunci să ştiţi că ei sunt absolvenţii programului de schimb cultural-educativ pentru elevi FLEX. Ei au avut ocazia să meargă pentru un an de zile în SUA, unde au locuit într-o familie gazdă şi au învaţat într-o şcoală americană. Pentru a afla mai multe detalii poţi vizita pagina oficială a programului sau să îi găseşti pe facebook. Evenimentul s-a petrecut într-o atmosferă foarte familială. Interiorul Tucanului un pic a fost schimbată şi la etajul doi a apărut un ecran mare şi proiector. Cei prezenţi se îmbrăţişau şi râdeau împreună de parcă s-ar fi cunoscut de ani de zile. Iată cum a fost:

IMG_0599
Ruxanda coordonatoarea absolvenţilor FLEX la începutul evenimentului.
IMG_0579
Voluntarii se pregătesc pentru filmul care urmează.
IMG_0597
Tinerii care au venit să asculta cum Sita cântă Blues.
IMG_0586
Tinerii absolvenţi FLEX care au venit să asculta cum Sita cântă Blues.
IMG_0588
Filmul este gata să înceapă.
IMG_0589
Tinerii care au venit să asculta cum Sita cântă Blues.
IMG_0622
Pe lângă drama trădării, filmul „Sita signs the Blues” este încărcat cu foarte mult umor.
IMG_0640
Pe lângă drama trădării, filmul „Sita signs the Blues” este încărcat cu foarte mult umor.
Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente