Astăzi se împlinesc 19 ani de când a fost adoptată legea supremă în stat.
Constituția Republicii Moldova este legea supremă și principală a Republicii Moldova și a societății statului. Actuala Constituție a intrat în vigoare la 27 august 1994.
Din moment ce a fost adoptată noua constituție a fost suprimată cea din 15 aprilie 1978.
Constituția cuprinde șapte titluri, în primul fiind descrise principiile generale. Titlul doi cuprinde trei capitole. Cel de-al treilea este constituit din șase capitole. Al patrulea prevede articole din domeniul economiei și finanțelor publice. Titlul cinci stabilește statul, atribuțiile și structura Curții Constituționale. Ultimele titluri sunt destinate revizuirilor și dispoziiilor finale.
Pînă acum, Constituţia a fost modificată de mai multe ori. În anul 2000, Parlamentul a decis modificarea articolului 78 cu privire la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova. În urma acesteia, şeful statului este ales de Parlament prin vot secret, între timp a mai fost organizat referendum pentru modificarea aceluiași articol, dar a eșuat.
O altă modificare a legii a fost efectuată în anul 2003. Aceasta a vizat unitatea teritorială autonomă Găgăuzia.
Acum Constituția RM este disponibilă și pe iPhone şi iPod, aplicația a fost creată de doi absolvenţi ai Facultăţii de Calculatoare, Filiera Anglofonă, de la Universitatea Tehnică din Moldova