Carieră în IT: Performanţa de a conduce una din cele mai mari companii de IT

serghei
Foto:Directorul companiei Pentalog în Chişinău PC: Unimedia

Serghei Goloborodico, un tânăr de 30 de ani, este directorul companiei „Pentalog” din Chișinău. Acesta a studiat în cadrul Universității Tehnice din Moldova și are o experiență de circa 10 ani în domeniul IT.

„La mijloc e foarte multă muncă și implicare. Am fost admis în cadrul UTM, la facultatea cu predare în limba română. Nu era limba mea maternă, astfel că a devenit o provocare. Ulterior, m-am transferat la filiera francofonă și era destul de complicat. Am avut un stagiu în Franța, după anul III de facultate. Am fost unul dintre cei mai buni studenți”, a declarat sursa.

Studenţi la practică

În 2003, Serghei s-a alăturat echipei Pentalog, care a decis să primească doi studenţi din Republica Moldova în calitate de stagiari. Posedând competenţe tehnice foarte bune, tânărul a devenit, în scurt timp, şef de proiect. A efectuat multiple misiuni în Franţa unde a lucrat direct pentru clienţi în calitate de programator, şef de proiect şi consultant.

„Am participat în cadrul unor vizite de studiu a orașelor Chișinău și Kiev, cu scopul de a deschide o nouă agenție împreună cu șefii mei. Am luat parte la deschiderea filialei în București și am luat poziția de team leader”, a precizat Serghei. În martie 2005, Pentalog deschide agenţia de la Chişinău, iar Serghei devine directorul acesteia.

„Dificultăți au fost, dar cu implicare și muncă s-au rezolvat toate. Am consacrat foarte mult timp serviciului. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făceam, serviciul meu era ca un hobby. Petreceam 12-16 ore la serviciu. Șefii, proprietarii companiei mi-au devenit prieteni, am intrat și eu în capitalul companiei. Sunt acționar”, a recunoscut tânărul.

Familia sau cariera?

A reușit să îmbine cariera cu familia. În prezent, Serghei este un soț fericit și tatăl a doi copii. „Am reușit destul de multe și îmi permit o viață decentă cu ce câștig astăzi. Am apartament, mașină modernă și îmi construiesc o casă. Programarea îți permite o evoluție foarte simpatică”, a subliniat sursa.

Potrivit lui Serghei, informatica este un domeniu extrem de solicitat. „Dacă te gândești la un viitor asigurat – domeniul IT poate fi o decizie corectă. E un hobby bine plătit. Lucrăm pentru toate domeniile și toate sectoarele economiei. Facem totul”, a precizat tânărul.

Serghei susține activ numeroase acțiuni și initiațive ce țin de educația și pregătirea tinerilor specialiști. Grație entuziasmului și efortului investit de către tânărul director, Pentalog este în prezent una dintre cele mai înalt apreciate și de succes companii din Republica Moldova.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Campania de promovare a Carierei IT încurajează tinerii să opteze pentru studii în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, oferindu-le repere clare privind beneficiile și oportunitățile reale care pe care le poate asigura activitatea în acest sector. Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2013, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

 

Taguri: #UTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente