Jiri Rusnok este noul Premier al Cehiei

jiri-rusnokas-irzi-rusnokas-61826203
Foto: Rusnok își va crea cabinetul interimar de miniștri care va trebui aprobat timp de 30 de zile de Parlament. PC: delfi.it

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a numit un nou premier- Jiri Rusnok, după demisionarea fostului din cauza implicarea unui consilier de al său într-un act de corupție.

Rusnok își va crea propriul cabinet interimar. Pentru aprobarea acestuia, Premierul va trebui să obține votul de încredere al Parlamentului timp de 30 de zile. Partidele politice din opoziție sunt contra acestei decizii.

Ex-Prim-ministrul Petr Necas a demisionat după ce procurorii au învinuit șiful cabinetului său de consilieri de corupție și abuz de putere. Se presupune că Jana Nagyova convingea parlamentarii să renunțe la scaunele din Parlament și le oferea posturi de conducere în întreprinderile de stat.

După cum relatează BBC, Au fost reținuți doi foști parlamentari, foști șefi ai serviciilor de informare militară și un actual ministru. Doar un șef al serviciilor de informare militară se află în arest la domiciliu.

Taguri: ##diez#cehia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente