Anastasia este o tânără care a început să cucerească lumea din spatele obiectivului de fotografiat. Mai întâi a fost China, după care Indonezia şi India. Noi am reușit să-i adresăm câteva întrebări despre modelling și elefanți.
Anastasia Popa-după diplomă specialist în științele comunicării, după ocupația din ultimii ani model. Nu a ales modelling-ul ci mai degrabă acesta a ales-o pe ea. Și cum să nu observi acei un metru și 80 de frumusețe, ochi și păr ca abanosul. Pe lângă toate calitățile fizice Anastasia este pasionată de arta fotografiei și de culturile lumii. În ultimii doi ani a reușit să cunoască trei din cele mai vechi civilizații ale lumii: China, India și Indonezia. Noi am reușit să discutăm cu ea, după ce s-a întors din ultima călătorie din țara Holi.
#1 Tu nu ești model de profesie cât de greu îți pare acest job? Cât de greu este pentru o persoană să se integreze în lumea modelling-ului?
AP: Pentru a te integra ai nevoie doar de experiență iar să începi e foarte simplu. Dar cât de greu devine acest job depinde doar de faptul cât de mult lucrezi. Pe zi poți să participi la un shooting, unde trebuie să schimbi cam vreo 100 de loookuri. Dacă ești norocoasă și ziua următoare te odihnești, atunci ești ok. Eu am avut parte de multe oferte, ajungând la 7 din 7 zile lucrătoare. Un astfel de regim te epuizează fizic foarte repede.
#2 Tu urmărești evenimentele fashion din lume? Care este designerul cu care ai dori să colaborezi?
AP: Tu întrebi de designeri, evenimente fashion. Eu niciodată nu am înțeles de ce toți cred că modelling-ul se limitează doar la aceste două aspecte. În publicitatea vitaminelor, apa minerală, etc. la fel lucrează modele.
#3 Ai reuşit deja să faci modelling în trei ţări din Asia: China, Indonezia şi India. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la nivel de lucru în echipă şi experienţe culturale şi care au fost cele mai mari provocări?
AP: În modelling-ul internaţional îmi place că pot comunica cu oameni de diferite naţionalităţi, religie sau culturi. Lucrăm ca o adevărată echipă şi ne înţelegem foarte bine. Referitor la experienţa culturală atunci e foarte simplu, repeţi ce fac alţii şi nu mai eşti străin. Doar să arunc gunoiul pe strada ca indienii nu am reuşit. Nu mi s-a ridicat mâna. Cea mai mare provocare au fost oamenii, nu toţi, cam 50 la sută dintre ei. Unii mereu caută să te amăgească, să te fure şi toate le fac cu zâmbetul pe faţă. După câteva pierderi devii foarte atent sau te înveţi să pierzi tot ce ai şi mergi mai departe.
#4 Ce ai reușit să vezi în India și ce te-a impresionat?
AP: Nu cred că vreau să enumăr locurile frumoase. Pentru cei care nu le-au văzut vor fi doar denumiri. Important este că atunci când călătorești în India, să simți sufletul țării, orașului și să trăiești emoțiile care ți le dă. India e magică în felul ei, acolo am simțit libertatea interioară, pe care nu am simțit-o până acum. Probabil că nu doar eu, de aceea mulți călători rămân în India, chiar dacă acolo condițiile de viață sunt mult mai sărace decât cele cu care ne-am obișnuit.
#5 Care sunt planurile tale de viitor? Vei continua să faci modelling?
AP: Referitor la modelling deocamdată planuri nu am. Cred că a fost ultima mea călătorie. Dar eu spun așa de fiecare dată și apoi îmi iau zborul.
#6 De unde găsești inspirație pentru viaţa de zi cu zi?
AP: Inspirația o găseşti doar în oamenii buni şi pozitivi.