Banca Vaticanului caută un director de risc

4151_linksma-foto__radau_www-dykai-lt
Foto: Deși este un oraș sfânt, Vaticanul are și escroci. PC: dykai.eu

În organigrama Băncii din Vatican va mai apărea un post nou – cel de director de risc. Aceasta după ce banca a fost implicată într-un scandal.

Banca Vaticanului este în căutarea unui director de risc. Acesta va trebui să țină în grija sa și să respecte normele financiare. Această poziție a fost considerată necesară în urma unei escrocherii realizate la bancă.

Paulo Cipriani, directorul băncii de acum a fost anchetat în anul 2010 alături de preşedintele de atunci al băncii. Ei au fost anchetaţi pentru spălarea de bani. Garda financiară a depistat 23 de milioane de euro dintr-un cont deţinut de Vatican la o bancă din Roma. Banii au fost sustrași.

Pe data de 28 iunie, monseniorul Nunzio Scarano a fost arestat alături de un agent secret şi de un broker. Cei trei au fost acuzaţi că au vrut să transfere 20 de milioane de euro în Italia din Elveţia pentru prietenii monseniorului Scarano. 

Directorul Băncii Vaticanului, Paolo Cipriani şi adjunctul său, Massimo Tulli şi-au prezentat, luni, demisia în cadrul anchetei a justiţiei italiene. Interimatul funcţiei de director general va fi preluat de actualul preşedinte al băncii.

Sursa: ablocal.go.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente