(video) Ploaia face ravagii în Capitală

Foto: Ploile au pus stăpânire pe oraș PC: dse.md

Capitala a fost inundată după ploaia abătută în cursul acestei zile. A fost nevoie de interveția Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale în mai multe cazuri.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, în urma ploilor torenţiale din această dimineaţă, au rămas blocate trei mijloace de transport, pe un drum local din localitatea Novaia Nicolaevca, raionul Ungheni. Alertaţi, salvatorii din teritoriu, au intervenit, tractînd cele două microbuse şi un autoturism, în care se aflau în total opt persoane, dintre care doi minori. Persoanele se află în afara pericolului.

Tot de intervenţia salvatorilor, a fost nevoie, la lucrările de pompare a apei din interiorul unei case particulare din strada Podgorenilor din capitală, dar şi din subsolul unui bloc de locuit din strada Iazului.

Totodată, multe case particulare din Durlești au fost inundate din cauza rețelelor de canalizare vechi, iar apa a intrat în gospodăriile oamenilor.

Durlești PC: Facebook.com/Cristina Burlacu
Durlești PC: Facebook.com/Cristina Burlacu
1013014_550069025059022_1723426792_n
Durlești PC: Facebook.com/Cristina Burlacu

Așa arată astăzi strada Calea Ieșilor din Capitală. Șuvoaile de apă rezultate din urma ploi torențiale a blocat traficul. Doar mașinele de mare tonaj puteau circula liber.


Sursa: Facebook.com/Anatol Matasaru


Sursa: Facebook.com/Dumitru Munteanu

În urma ploilor, strada Bănulescu Bodoni s-a transformat în mica Veneție.

Sursa: Facebook.com/Californy Crystal

Conform Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI al Republicii Moldova în seara de 30 iunie salvatorii au intervenit la mai multe adrese din municipiul Chişinău.

Peste 50 de apeluri, au fost recepţionate la Centrul automatizat de dirijare operativă 901, iar pompierii au fost solicitați în toate sectoarele orașului. Pe strada Calea Ieșilor, mai mute mijloce de transport au flost blocate de ape, iar oamenii au putut fi evacuați din autoturisme, după ce pompierii au ajuns la fața locului.  Intervenția salvatorilor a fost necesară în mai multe blocuri de pe străzile Timișoara, Milescu Spătaru, Andrei Doga și Cărăușilor. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale efectuează lucrări de deblocare și pompare a apelor din edificiile inundate.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 19 localități din 10 raioane ale țării. Conform informațiilor operative, fără energie sînt unele sate din raioanele Cahul, Căușeni, Basarabeasca, Fălești, Cimișlia, Anenii Noi, Leova, Hîncești, Ștefan Vodă și UTA Găgăuzia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente