BEI oferă un împrumut de 150 milioane euro pentru reabilatarea drumurilor

MOLTERER_5
Foto: Iurie Leancă în vizită la Luxemburg 25 iunie 2013 PC: gov.md

Premierul Iurie Leancă este de părerea că Moldova a mai făcut un pas înainte. Banca Europeană de Investiții va oferi fonduri care vor crea cel puțin 2000 de posturi de muncă.

Iurie Leancă a anunțat despre semnarea unui nou acord cu BEI. În descrierea unei poze de pe facebook, el a declarat că „Moldova este cu un pas înainte”.

Declarația a fost făcută după negocierile de astăzi, 25iunie 2013, de la Luxemburg. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Banca Europeană de Investiţii (BEI) va susţine reabilitarea drumurilor din Republica Moldova.

Prim-ministrul Iurie Leancă şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Wilhelm Molterer au semnat un acord ce prevede oferirea unui împrumut de 150 milioane de euro de către BEI. Banii sunt predestinați pentru reparația drumurilor naționale.

Leancă a vorbit și despre crearea locurilor de muncă, lupta cu corupţia şi evoluţiile pozitive în dialogul cu UE. Prim-ministrul a subliniat că acestea sunt priorităţile Guvernului R.Moldova pentru primele 100 de zile.

Vicepreşedintele BEI, Wilhelm Molterer apreziază Republica Moldova este apreciată ca un partener profesionist şi lider în regiune în promovarea reformelor necesare pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

În şase ani, de cînd Republica Moldova colaborează cu BEI, au fost iniţiate 9 proiecte investiţionale în valoare totală de 282 milioane de euro, în domenii precum: infrastructura drumurilor, sectorul vitivinicol, renovarea transportului public în oraşul Chişinău, aprovizionarea cu apă şi canalizare a mai multor oraşe din ţară, precum şi creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM).

 

Taguri: #luxemburg
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente