Delegația Uniunii Europene respinge acuzațiile venite împotriva lui Schuebel

658x0_Dirk_Schuebel1
Foto: Dirk Schuebel a fost acuzat. PC: timpul.md

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a luat la cunoştinţă cu declaraţiile publice făcute de aşa-numitul „Congres Civic” pe 17 iunie 2013. Ea se arată împotrivă.

Delegaţia UE consideră aceste declaraţii drept populiste şi neadevărate. Autorii lor au reuşit doar să arate publicului lipsa lor de cunoştinţe privind modul în care asistenţa UE este proiectată, oferită, supravegheată şi auditate. Aceste declaraţii, prin urmare, nu merită un răspuns detaliat.

Cu toate acestea, Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova doreşte să respingă categoric acuzaţiile de corupţie împotriva Şefului său.

De asemenea, Delegaţiea UE subliniază că nu a avut relaţii contractuale cu domnul Vladimir Volkov, contrar afirmaţiilor acestuia. De fapt, Domnul Volkov a fost un subcontractant al unui subcontractant al contractantului Delegaţiei UE în cadrul proiectului „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova”. Mai mult decât atât, contrar asigurărilor sale, Domnul Volkov nu a comunicat niciodată prin corespondenţă scrisă sau de oricare altă natură cu vreun membru al Delegaţiei UE în Republica Moldova.

Delegaţia UE foloseşte această oportunitate pentru a reaminti faptul că, contrar afirmaţiilor făcute în declaraţiile publice menţionate mai sus, a acţionat întotdeauna cu sârguinţă, raportând corespunzător la sediul Comisiei relevante, de fiecare dată când au existat suspiciuni de orice neregularitate sau faptă rea în proiectele finanţate de UE, atât recent cât şi în trecutul îndepărtat.

Delegația UE își rezervă dreptul său de a efectua procedurile legale pentru defăimarea împotriva autorilor declaraţiilor publice menţionate anterior. Aceste declaraţii nu sunt altceva decât minciuni verificabile, care sunt o încercare de a discredita reputaţia Uniunii Europene în general şi a Şefului Delegaţiei UE în Moldova în special.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente