Transnistria a emis o lege privind ,,frontiera de stat”

sevciuc
Foto: Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. PC: tribuna.md

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat o lege în care sunt stabilite politicile privind frontierele regiunii din partea stângă a Nistrului, deși aceasta nu a fost recunoscută pe plan internațional.

Potrivit documentului până în momentul recunoașterii independenței sale de către alte state aceasta își rezervă dreptul să întreprindă acțiuni de apărare a frontierei sale.

În document sunt stipulate și structurile administrativ-teritoriale care  se află în jurisdicția Transnistriei:raionul Camenca, Dubăsari, Grigoriopol, Slobozia, Râbniţa , orașule Bender, Tiraspol și Dnestrovsk, dar și localitatea Varnița, fiind sat în administrarea Chișinăului.

Toodată, legea vizează și cetățenii străini aflați ilegal pe teritoriul din stânga Nistrului sau care au încălcat frontiera vor fi trași la răspundere în conformitate cu normele legale ale Constituției regiunii Nistriene.

De asemenea, conform legii semnate de liderul separatist ,,nu va piermite ca frontiera de stat să poată fi schimbată de către țările vecine în mod unilateral”, iar ,,legislaţia privind frontiera de stat este bazată pe Constituţia Republicii Moldoveneşti Nistrene, precum şi pe tratatele internaţionale la care aceasta este parte”.

Taguri: #Transnistria
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente