Iurie Leancă: Avem toate șansele să putem pleca în UE fără vize

leanca3
Foto: Până la finele anului vom avea regim liber de vize. PC: Captură MD1

Iurie Leancă a declarat că, până la expirarea noului Executiv, există toate şansele ca Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb să fie semnate, iar cetățenii Republicii Moldova ar putea obține regim liber de vize în UE.

Acordul de Asociere poate fi parafat până la summit-ul de la Vilnius “acum șansele noastre de a semna Acordul de Asociere sunt mult mai reale decât până la închierea crizei politice”, a menționat premierul, în cadrul unei emisiuni de la postul naţional de televiziune.

“Până la finele mandatului acestui Parlament și, respectiv, acestui Guvern, avem toate șansele să semnăm Acordul de Asociere, împreună cu Acordul de Liber Schimb și să obținem regim fără de vize pentru cetățenii din Republica Moldova. Ne asumăm acest angajament care este verificat de partenerii noștri din Comisia Europeană. Vom munci foarte mult, și va trebui să discutăm și cu cele 27 de țări, pentru a nu avea nimic împotriva noastră”, a specificat acesta.

De asemena, Iurie Leancă a subliniat că între politica internă și cea externă există o legătură de interdependență, iar în urma discuțiilor cu miniștrii UE și comisarul european pentru vecinătate, Stefan Fule, aceștia au lăsat să se înțeleagă că avem toate șansele să semnăm acordurile și să putem pleca în UE  fără vize.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente