În Japonia s-ar putea petrece „Zilele Culturii Moldovei”

a
Foto: Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova face declarații îmbucurătoare. PC #diez.md

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Toichi Sakata, a făcut o declarație care i-a bucurat pe cei prezenți la deschiderea oficială a „Zilelor Culturii Japoneze”.

Ieri, 1 iunie, s-a petrecut cea dintâi zi a culturii japoneze la Chișinău din toate timpurile. La manifestare a fost prezent și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Toichi Sakata. El a declarat că ar fi încântat și că va face tot posibilul ca și în Japonia să fie organizate „Zilele culturii Moldovei”.

Anunțul a fost primit cu încântare de către cei prezenți în holul unde erau amenajate expoziții ale artei japoneze. Aplauzele nu s-au lăsat aștepate.

Astăzi, în cea de doua zi a festivalului „Zilele Culturii Japoneze” la Chișinău se va pune în scenă un alt spectacol al actorilor din Țara Soarelui Răsare. Spectacolul este intitulat “Pierdut într-o rafală de flori de sakura”.

Opera în regia lui Tsunetoshi Hirowatari, jucată de Compania de Teatru Tokyo Engeki Ensemble, va avea loc în sala mare a Teatrului Eugene Ionesco, cu începere la ora 19:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente