Reformatorii îndeamnă colegii să voteze noul Guvernul

Reformatorii îndeamnă colegii să voteze noul Guvernul
Foto: Membrii Consiliului de Reformare au îndemnat colegii din PL să voteze pentru un Guvern pro-european. Apelurile în acest sens a fost lansate de către deputații Ana Guțu, Ion Hadârcă,Oleg Bodrug, Anatol Arhire și Valeriu Saharneanu în cadrul unei conferințe de presă.

Membrii Consiliului de Reformare au îndemnat colegii din PL să voteze pentru un Guvern pro-european. Apelurile în acest sens a fost lansate de către deputații Ana Guțu, Ion Hadârcă,Oleg Bodrug, Anatol Arhire și Valeriu Saharneanu în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul, Ana Guțu este de părere că este cu atât mai jenant cu cât în postura de promotor al euro-scepticismului și viitorul european al țării se plasează Mihai Ghimpu care în trecut era un aprig susținător al integrării europene.

De asemenea, Ana Guțu a mai adăugat: ,,deputaţii PL nu vor susţine un guvern pro-european, aceasta înseamnă să-i dezamăgească şi pe alegătorii PL. De asemenea, nesusţinerea unui guvern pro-european înseamnă a îngropa idealul ruperii Republicii Moldova de sub influenţa imperială rusească şi a integrării Republicii Moldova în spaţiul valorilor europene.”

Liderul grupului reformatorilor, Ion Hadârcă a spus că în pofida unor presiuni care au existat, un guvern pro-european trebuie votat. Parlamentarul a comunicat că în urma negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare, s-a stabilit că vor fi păstrate aceleaşi ministere reprezentative ale PL.

În cadrul conferinței, aceștia au mai lansat apel și către deputații din PLDM și PDM. Ei i-au îndemnat să renunțe la interesul personal sau de partid și să se unească pentru a reprezenta demn poporul.

Amintim că la data de 30 mai expiră tremenul în care Iurie Leancă are dreptul să ceară votul de încredere pentru a forma noul Guvern. Până acum la negocieri au luat parte PLDM, PDM și Consiliul de Reformare, PL a suținut că nu au fost invitați.

sursa: Privesc.eu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente