PLDM și PDM au bătut palma pentru învestirea Executivului

PLDM și PDM au bătut palma pentru învestirea Executivului
Foto: Cele trei formațiuni care au participat la negocierile pentru învestirea Guvernului se pare că au ajuns la un consens, iar mâine vom avea un nou Guvern, condus de liberalil-democratul, Iurie Leancă.

Cele trei formațiuni care au participat la negocierile pentru învestirea Guvernului se pare că au ajuns la un consens, iar mâine vom avea un nou Guvern, condus de liberalil-democratul, Iurie Leancă.

Surse din apropierea negociatorilor au declarat că deputații din PLDM și PDM s-au înțeles în privința chestiunilor legate de partajarea funcțiilor, iar la finanlul rundei de negocieri aceștia au primit programul de guvernare.

Aceleași surse au declarat că liberal-democrații nu doresc ca viitorul președinte al Parlamentuli să mai fie Marian Lupu, liderul PD, dar Dumitru Diacov, președintele de onoare al formațiunii. Acesta nu a fost de găsit pentru a da declarații în acest sens.

Pentru a fi învestit noul Executiv trebuie să fie votat de cel puţin 51 de deputaţi,  iar în  cazul în care Parlamentul va respinge noua echipă guvernamentală, președintele va trebui să desemneze un nou prim-ministru.

Sursa: Ziarul Național

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente