Ion Sturza: ,,Va fi creată o nouă alianță și vom avea un nou Guvern”

Ion Sturza: ,,Va fi creată o nouă alianță și vom avea un nou Guvern”
Foto: ,,Există o certitudine destul de mare că joi va fi creată o nouă alianță, va fi ales un nou Guvern și va fi ales un nou președinte al Parlamentului. Declarația a fost făcută de către fostul prim-ministrul și omul de afaceri, Ion Sturza, în cadul emisiunii Politica de la postul de televiziune TV7.

,,Există o certitudine destul de mare că joi va fi creată o nouă alianță, va fi ales un nou Guvern și va fi ales un nou președinte al Parlamentului. Declarația a fost făcută de către fostul prim-ministrul și omul de afaceri, Ion Sturza, în cadul emisiunii Politica de la postul de televiziune TV7.

Întrebat cum va fi depășit blocajul negocierilor și lipsa de încredere a partenerilor de coaliție, acesta a declarat: ,,negocierile au loc pe diferite paliere, nu doar cele relatate opiniei publice, sunt negocieri la nivel formal, neformal. După ce oamenii au căzut de pe orbită s-au întors pe pământ şi aici sunt instinctele de baza şi anume acestea vor ajuta politicienii să ajungă la această înţelegere.”

Iar în acest context Ion Sturza a mai menționat că în cazul negocierilor vor ceda ambii actori politici, atât Vlad Plahotniuc, cât și Vlad  Filat, pentru că au experiența  anterioară de negocieri care a dus la o adevărată explozie între aceștia.

Acesta a adăugat: ,,este o exgerare din partea lui Plahotniuc, cu un om umilit nu poți avea o înțelegere de lungă durată, ceea și ce s-a văzut după decizia Curții Constituționale. Acum situația s-au mai calmat și se negociează pe principii mai realiste.”
Fostul premier susține că situație actuală este o criză de elite: ,,va fi o schimbare principială și am convingerea că nu va fi o schimbare de generații, dar  totuși va fi o schimbare de elipe în politica moldovenească. “
Sursa: TV7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente