Anti-musulmanii de pe Twitter și Facebook ajung în închisoare

mps_22022012_0141
Foto: PC: media.met.police.uk

Poliția britanică arestează oameni în cazul în care aceștia au făcut comentarii rasiste sau anti-musulmane pe rețelele de socializare, după asasinarea soldatului englez de către doi musulmani.

Până în prezent trei bărbați au fost luați în custodie de către poliția britanică pentru critica adusă musulmanilor pe Twitter și Facebook. În urma atacului din Woolwich, Lee Rigby, un baterist din Regimentul Regal de Fusliers, a fost târât de o mașină și apoi și înjunghiat până la moarte de către doi bărbați cu cuțite și o secure. Aceștia au declarat că asta este o răzbunare pentru uciderea musulmanilor de către armata britanică.

Daily Mail a declarat astăzi că un om deja a fost acuzat de comentarii discriminatorii pe facebook. Doi alții au fost arestați pentru suspiciune de incitare la ură rasială sau religioasă. ”Poliția arestează acum oameni având la bază doar postările lor de pe rețelele de socializare” a declarat un detectiv. Arestările vin la cererea de britanicilor musulmani, care se tem de o reacție împotriva lor ca urmare a decesului lui Rigby, spune The New York Times.

Doi bărbați au fost reținuți în miez de noapte după ce și-au exprimat furia față de musulmani pe Twitter. The Independent citează declarațiile poliției: ”Am început anchetele penale în comentariilor din internet și la aproximativ ora 03:20 doi barbati, în vârstă de 23 și 22, au fost reținuți la două adrese din Bristol. Bărbații au fost arestați pentru suspiciune de incitare la ură rasială sau religioasă. Ancheta noastră privind aceste comentarii continuă.”

Sursa: businessinsider.com

Taguri: #facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente