Tinerii europeni pleacă să lupte în Siria

r411930_1947517
Foto: Războinici Al- Qaeda PC nationalites.net

“UE sună alerta pentru numărul în creştere al tinerilor care pleacă în Siria pentru a lupta”, conform responsabililor Oficiului European de Luptă împotriva Terorismului, un organism al Consiliul UE.

Aceste date sunt întărite și de Centrul Internaţional pentru Studiul Radicalizării (ICSR) al King’s College din Londra. Potrivit raportului,  între 7 şi 11% dintre combatanţii străini care luptă alături de grupurile rebele din Siria împotriva regimului lui Bashar al-Assad provin din Uniunea Europeană.

Această cifră reprezintă peste 500 de tineri care au fost recrutaţi de celulele jihadiste prezente în mai multe ţări europene, mai ales în Franţa, în Belgia, în Olanda şi în Marea Britanie.

“Recrutarea s-a intensificat în cursul ultimelor luni” iar nivelul de alertă a fost ridicat în Olanda în faţa unui posibil atac. Fenomenul a fost discutat și ieri, 8 mai, la reuniunea miniştrilor de Interne din UE. Ei urmează să adopte măsuri pentru a ajuta statele membre să lupte împotriva acestei ameninţări.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente