Marea Britanie ar putea realiza un sistem de transport suspendat pentru Chișinău

telecabina-venezuela
Foto: PC ziarulevenimentul.ro

Municipiul Chişinăul a primit o propunere din partea companiei londoneze Overland Transport Systems (OTS) de a aplica pentru fonduri europene în vederea realizării unui sistem de transport suspendat, cu capacitatea de transportare a 5 mii de călători pe oră în aria oraşului, informează eco.md.

Proiectul pilot OTS, prevede construcţia unui traseu pe o distanţă de maxim 10 kilometri. Cabinele vor putea să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile şi alte două persoane. Sau, cu alte cuvinte, cabina va putea suporta 400 de kg, viteza medie de transport  fiind de 50 de km pe oră, iar numărul călătorilor transportaţi pe oră, pe fiecare direcţie de mers  poate ajunge la 5.000 de persoane.

În cadrul aceluiaşi proiect, de rând cu Chişinăul, au fost selectate spre participare şi oraşele Budapesta, Bucureşti şi Cluj Napoca. Potrivit presei româneşti, Consiliul General al Bucureştui, a acceptat propunerea şi va participa la selecţia organizată la Bruxelles, implementarea respectivului proiect fiind condiţionată de decizia reprezentanţilor de la Bruxelles. Astfel, dacă Bucureştiul va fi selectat pentru implementarea proiectului, municipalitatea va aplica pentru obţinerea finanţării puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente