Elenii care datorează statului mai mult de 5000 de euro pot fi închiși

Elenii care datorează statului mai mult de 5000 de euro pot fi închiși
Foto: Grecii care au datorii la stat de peste cinci mii de euro riscă pedeapsa cu închisoare, se prevede noul plan al guvernului elen. Potrivit capital.ro, noul plan al guvernului elen îşi propune să recupereze fonduri şi să-i închidă pe evazionişti în cazarme transformate ad hoc în care să existe "condiţii mai umane".

Grecii care au datorii la stat de peste cinci mii de euro riscă pedeapsa cu închisoare, se prevede noul plan al guvernului elen. Potrivit capital.ro, noul plan al guvernului elen îşi propune să recupereze fonduri şi să-i închidă pe evazionişti în cazarme transformate ad hoc în care să existe „condiţii mai umane”.

Anunţul a fost făcut de ministrul adjunct al justiţiei, Kostas Karagkounis, în timpul unei şedinţe în Parlament. Ideea acum este aceea de a găsi un loc care poate fi transformat în închisoarea datornicilor. Şi se vorbeşte în acest sens de o tabără de instrucţie militară în provincia Attica.

Legea, care a intrat în vigoare în luna februarie, este foarte clară: dacă în patru luni nu şi le achită, toate persoanele care au datorii faţă de stat mai mari de 5.000 de euro riscă pedeapsa cu închisoarea până la un an. Pentru 10.000 de euro datorie  termenul de plată este de şase luni. Cetăţeanul poate opta şi pentru o plată în rate, însă dacă „sare” o rată, poate ajunge în ‘tabără’. Unde bineînţeles că va sta separat de cei care au comis crime grave, dar va fi privat de libertate.

Aşadar, guvernul Samaras încearcă să recupereze fonduri şi să lupte cu orice mijloc împotriva evaziunii fiscale. Unii au crezut că măsura este mai mult o provocare şi o manieră de a-i speria pe cetăţeni, numai că săptămâna trecută, Karagkounis a confirmat că proiectul va merge înainte.

Taguri: #europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente