Secretele foto jurnalismului cu Myriam Meloni

spa
Foto: Myriam Meloni în cadrul offline-ului. PC: CTJM

Myriam Meloni, fotoreporter independent din Spania, și-a împărtășit din experința ei profesională cu un grup de tineri din Chișinău

În cadrul offline-ul care a avut loc pe 16 aprilie la clubul Erudit Cafe, jurnalista a declarat că, inițial învățase și practicase dreptul, însă dorința de a fi mai aproape de oameni și de povestea lor a făcut-o să renunțe la această meserie și deja de 7 ani practică foto jurnalismul.

A ales anume acest domeniu, deoarece consideră că o fotografie poate transmite mai multe sentimente decât un text. „Fotografia jurnalistică este mai mult decât o simplă poză. Ea este o realitate. Ea are propria sa istorie, vorbește și fără text. Fotografia jurnalistică nu poate fi trucată, ea reprezintă purul adevăr” a afirmat Myriam Meloni.

Jurnalista spaniolă le-a povestit tinerilor despre o întâmplare din cariera ei, în care a fost oprită să spună și să arate adevărul. „Era perioada în care se alegea președintele Argentinei, o perioadă în care se ascundea adevărul și se înfrumuseța realitatea. Eu am scris un material pe o temă tabu, despre abuzul de droguri în rândul tinerilor din țară. Am primit o ofertă de cumpărare a articolului din partea unei instituții media, cu condiția că acesta nu va mai fi publicat și în altă parte. Am fost de acord și am semnat contractul. Articolul nu a fost niciodată publicat. ”

Myriam Meloni le-a dat tinerilor care doresc să devină foto reporteri o serie de sfaturi și i-a îndemnat să participe la cât mai multe concursuri foto și să publice cât mai multe fotografii la ziare și reviste, pentru ca numele lor să devină cât mai vizibil, iar ulterior capacitățile lor de fotograf cât mai apreciate.

Ea a ținut să specifice că acestă meserie poate fi practicată doar din plăcere, nu și din considerente financiare. „Fiind foto jurnalist nu vei face mulți bani. Nu este o muncă bine plătită. Dacă vrei să primești bani atunci trebuie să faci poze pentru publicitate” a spus jurnalista.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente