Fundația „Domnica Cemortan” nu a fost inclusă în lista beneficiarilor 2% pentru anul 2019

domnica1

Fundația Domnicăi Cemortan nu a fost inclusă în lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru 2019, deși a fost depusă o cerere în acest sens. Astfel, ONG-ul activistei nu este inclus în lista organizațiilor pentru care contribuabilii pot dona 2% din impozitul pe venit. Fundația a menționat, într-un comunicat de presă că va acționa Ministerul în judecată.

Potrivit comunicatului, Ministerul i-ar fi răspuns lui Cemortan, atunci când aceasta a întrebat de ce i-a fost refuzat dreptul că „Dat fiind faptul, că în setul de acte ridicat de la Ministerul Justiţiei (în baza unui act de primire -predare, însoţit de scrisoare) nu am găsit cererea Dvs. Cei de la Ministerul Justiţiei au confirmat că, nu a fost înregistrată recepţionarea cererii privind înscrierea fundaţiei în lista beneficiarilor desemnării procentuale”.

„Membrii Fundației, tind să creadă că această acțiune de a nu include Fundația „Domnica Cemortan” in lista beneficiarilor de 2%, este de fapt o răzbunare din partea Ministerului Justiției, deoarece acum câteva luni Președintele Fundației „Domnica Cemortan” și activista civică pentru drepturile omului a făcut un protest în fața Ministerului Justiției, de asemenea Fundația este în discuții aprinse de mai mulți ani în ce privește drepturile femeilor din penitenciarele Republicii Moldova”, se mai menționează în comunicatul fundației conduse de Domnica Cemortan.

Fundația a mai menționat că nu va asculta sfatul Ministerului Justiției și va acționa instituția în judecată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente