„Vrem să muncim!” Proprietarii întreprinderilor mici și mijlocii protestează în PMAN

153122294_896893644404100_8358222475127442086_n

Astăzi, 24 februarie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) are loc un protest din partea proprietarilor întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) care își desfășoară activitatea în centrele comerciale. Oamenii solicită reluarea activității centrelor comerciale în weekend.

Reprezentanții ÎMM-urilor au înaintat Primăriei Chișinău o declarație prealabilă și susțin că aceasta a aprobat desfășurarea protestului. În cadrul protestului, ar fi trebuit să participe 20 de persoane între orele 9.0 și 11.00.

Motivul protestului este de a permite activitatea în regim obișnuit al centrelor comerciale (și în zilele de weekend), care a fost sistată pe 17 februarie în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, însă, spun că aceste restricții, inclusiv ca localurile HoReCa să nu poată activa după orele 22.00, sunt impuse de situația epidemiologică alarmantă și numărul în creștere a cazurilor grave de COVID-19 înregistrat pe parcursul ultimelor săptămâni.

Amintim că, ieri, transportatorii au sistat activitatea a peste 2 500 de microbuze și autobuze în semn de protest după ce CNESP a decis limitarea cu 50 % a numărului de persoane în transportul public în legătură cu cel de-al doilea val de pandemie. Transportatorii au solicitat vaccinarea șoferilor și compensații pentru fiecare lună a pandemiei.

La rândul lor, angajatorii din sectorul hoteluri, restaurante, cafenele (HoReCa) au cerut moratoriu pe controale și ca guvernul să le plătească șomaj tehnic angajaților din sector care au fost nevoiți să stea acasă trei luni din cauza pandemiei, cât și anularea unor restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente