(doc) Guvernul majorează costul construcției „Arena Chișinău” cu încă 2,5 milioane de euro

20191206-_m4_7214

Ministerul Economiei va aloca suplimentar 2,5 milioane de euro din bugetul de stat pentru construirea drumului de acces. Un astfel proiect de hotărâre se discută la guvern.

Până acum, Arena Chișinău nu a avut finanțare pentru construcția drumului care să fie conectat la drumul național Chișinău-Orhei.

Proiectului hotărârii impune cheltuieli financiare legate de majorarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectare și construirea drumului de acces în valoare de 2 506 509 euro cu rambursarea graduală către parteneriatul privat într-o perioadă de 11 ani.

Banii vor fi direcționați pentru construcția unui drum de acces care va cuprinde o intrare pentru transport special și de urgență, stațiile pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor și persoanelor cu dizabilități către obiect, pista de decelerare/accelerare, intersecție și drumul de acces local cu sens retur paralel cu drumul național, iluminat stradal, semnalizare.

Prin urmare, prețul acordului va fi majorat de la 44 529 753 de euro, la 47 016 261 de euro dacă proiectul va fi aprobat la ședința guvernului.

Această inițiativă a fost criticată dur de deputatul PAS Sergiu Litvinenco. El spune că: „Guvernul propune majorarea contribuției ce o face acum partenerul privat, iar statul, adică cetățenii țării, vor trebui să restituie acești bani timp de 11 ani. Propunerea guvernului lui Dodon este de a majora prețul acordului de la 44 529 753 de euro (cum este acum) la 47 016 261 de euro (după aprobarea proiectului).

Proiectul de hotărâre a trecut deja de ședința secretarilor de stat, ceea ce înseamnă că în curând ar urma să fie aprobat de guvernul lui Dodon. Textul propriu-zis al acordului lipește”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente