Cum sunt tratați pacienții diagnosticați cu virusul COVID-19? „Bolnavilor li se administrează medicamente în funcție de simptome”

1583741280151-KakaoTalk_Photo_2020-03-09-17-06-14

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a explicat într-un interviu cum are loc tratarea bolnavilor infectați cu virusul COVID-19. Potrivit epidemiologului, în prezent nu există un tratament specific care să acționeze nemijlocit asupra infecției, dar medicii tratează pacientul în funcție de simptomele pe care le manifestă.

„Având un număr mare de infecții virale (rujeola, Zika, gripa aviară, Ebola etc.), noi avem foarte puține remedii specifice de tratamente antivirale. Antibioticele sunt pentru bacterii, pentru virusuri nu prea avem remedii. Fiind un virus nou, noi nu avem remedii specifice care să acționeze într-un singur punct, însă bolnavii se tratează simptomatic. Ce înseamnă asta: are febră – se administrează antipiretice, manifestă tuse – se administrează antitusive, are dureri – se administrează analgezice. Se tratează simptomatic, reieșind din semnele clinice pe care le manifestă bolnavul. Sunt zeci de mii de cazuri de însănătoșire la nivel global”, a explicat specialistul, la emisiunea Puterea a patra.

Vă amintim că numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 pe teritoriul țării este 36 de persoane.

Distribuția pe vârste a persoanelor infectate este următoarea:

# vârsta 0-9 ani – un caz;

# vârsta 10-19 ani – două cazuri;

# vârsta 20-29 de ani  – patru cazuri;

# vârsta 30-39 de ani – șapte cazuri;

# vârsta 40-49 de ani – cinci cazuri;

# vârsta 50-59 de ani – opt cazuri;

# vârsta 60-69 de ani – nouă cazuri.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente