„Eu presupun că furtul miliardului a fost pus la cale de două persoane”. Platon menționează numele

platon-920×518

Veaceslav Platon oferă în aceste clipe un interviu exclusiv în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari. Acesta povestește despre cum a fost pus la cale furtul miliardului și cine sunt autorii. 

În interviu, Veaceslav Platon a menționat că furtul miliardului a fost planificat încă din aprilie 2014. „Eu cred că furtul miliardului a fost pus la cale de către două persoane, Ilan Șor și Iaralov. Serghei Iaralov îl reprezenta pe Plahotniuc, pe atunci, acesta avea un salariu de 50 de mii de dolari lunari. Problemele tehnice erau rezolvate de un alt ajutor al lui Plahotniuc. Candu răspundea de modificările și adaptările legii.”

Platon a spus că a aflat despre toată schema luni, pe data de 1 decembrie.

Amintim că, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie, 2017, la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie, 2016, la Kiev, în aceeași zi în care autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare internațională, fiind învinuit în dosarul privind fraudarea Băncii de Economii, de unde ar fi primit credite neperformante în sumă de aproximativ 800 milioane de lei. Pe 29 august, 2016, Platon a fost extrădat în Republica Moldova. Procurorul pe acest caz a cerut pentru Platon o pedeapsă cumulativă de 23 de ani de închisoare.

Interviul îl vedeți aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente