(foto) iZZY iZVNE cucerește Franța, prin culori. Artista din Moldova a pictat un mural pe o clădire de șapte etaje

collage

La începutul lunii iunie, artista, iZZY iZVNE, a reprezentat Republica Moldova la Festivalul Internațional de picturi murale „Grenoble Street Art Fest” din Franța. Tânăra a pictat un mural, în stilul propriu, pe peretele unei clădiri de 7 etaje.

Lucrările au durat 6 zile, timp în care Inna Jeleascova, alias iZZY iZVNE, a demonstrat de nenumărate ori că arta și imaginația merg mână de mână în orice colț al lumii, iar dragostea și dăruirea față de munca depusă sunt doi piloni care fortifică imaginea și creează o atmosferă rebelă.

1

La inaugurarea desenului, a participat și consulul Moldovei în Franța, iar alături de el și de organizatorii festivalului, tânăra a ținut o conferință la tema: „Artă stradală în Europa de Est”, unde a comunicat lumii despre Moldova și despre festivalul nostru „Urban Vibes”, care a avut loc în luna mai.

2

Menționăm că anterior, tânăra a realizat o pictură murală pe un zid din Suedia, în cadrul festivalului de artă din orașul Örebro, despre care susține că este cel mai mare mural, pe care l-a realizat.

4

6

7

9

 

Autoare: Iulia Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente