Ești un tânăr activ, jurnalist sau activist civic? Înscrie-te la cea de-a patra ediție a „Media Tur”

oprt

Ești un tânăr activ, jurnalist sau activist civic și îți dorești să descoperi unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din țară? Participă la cel de-al patrulea „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu tema „Monumente ale naturii din Moldova – câte sunt pe hârtie, câte ajung să fie ocrotite?”

În perioada 16 – 17 mai, 10 participanți (jurnaliști, activiști civici, tineri) vor avea posibilitatea să afle de la experți din domeniu despre importanța mondială a unor monumente ale naturii din Moldova, starea acestora și modul în care sunt protejate de stat.

De asemenea, participanții vor vizita unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din Moldova (Lanțul de recife calcaroase – monument unic în Europa, Pădurea Domnească – una dintre cele mai vechi păduri de luncă din Europa și altele), cu ghidarea unui expert din domeniu.

În urma vizitei de studiu, participanții vor elabora materiale, într-o formă accesibilă și documentată, și le vor publica pe platforme media sau pe platforme personale (bloguri, vloguri, pagini pe rețelele sociale).

La „Media Tur” pot participa jurnaliști profesioniști, jurnaliști cetățenești, bloggeri, vloggeri și tineri interesați de subiect. Formularul de înregistrare poate fi găsit AICI.

CRITERII DE SELECTARE:
– Experiență în scrierea articolelor.
– Platformă media/personală, unde publică materiale pe diverse teme sociale.
– Abordare originală a subiectelor publicate anterior.
– Motivația participantului.

Costurile pentru transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatorii activității.

Data-limită: 12 mai, 2019, ora 17:00.

Pentru detalii, sunați la numărul de tel: 079 314 661.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”. Sperăm ca, prin intermediul acestor Media Tururi, să dezvoltăm abilitățile tinerilor de a observa problemele cu care se confruntă societatea. Totodată, ne dorim ca ei să devină actori civici activi și să raporteze sau să tragă un semnal de alarmă atunci când sesizează o problemă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente