(vox) „Nu aș aprecia elevii cu note” și „Aș anula obligativitatea uniformei”. Ce schimbări în sistemul educațional și-ar dori elevii

1

Sistemul educațional din țară este unul imperfect, cu multe lacune și ineficient, cred unii elevi din țară. Prin urmare, tinerii cred că sistemul ar trebui să fie ajustat noilor tendințe.

În acest context, un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Petru Zadnipru” din Chișinău a discutat cu mai mulți tineri și a aflat care sunt problemele sistemului de învățământ, în opinia acestora, și ce ar dori să schimbe.

„Cred că sistemul educațional nu e bine format, deoarece avem foarte multe teme pentru acasă și nu reușim să le facem. De obicei, nici nu le facem, pentru că sunt prea multe. Aș vrea să nu ne dea teme pentru acasă, să avem mai puține teste, pentru că avem teste aproape în fiecare săptămână, să fie profesori mai competenți”, a zis Valeria.

„Eu aș anula obligativitatea uniformei, aș scoate notele, n-aș aprecia elevii cu note, dar prin diferite calificative’’, a spus Evelina.

„Aș vrea ca după clasa a IX-a să îți alegi obiectele, în funcție de profil. Fiecare elev să aleagă ceea ce dorește, iar numărul de ore pe săptămână să fie în funcție de numărul de obiecte pe care le alegi’’, a spus Dinu.

„Aș dori să nu mai fie așa de multe cărți, pentru că sunt foarte grele și ocupă foarte mult loc în ghiozdan și ne doare spatele, ele pot fi înlocuite cu cărți online’’, a spus Maria Mădălina.

„Aș vrea niște profesori mai îngăduitori, mai buni, mai indulgenți’’, a zis Daniela.

Autori: Elevi ai Liceului Teoretic „Petru Zadnipru” din Chișinău.

###

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente