Procurorii anticorupție au reținut doi șefi și un controlor de bilete de la Gara de Nord din Chișinău

40_big

Procuratura Anticorupție a reținut, pe un termen de 72 ore,  doi șefi de schimb, dar și un controlor de bilete de la Gara de Nord din Chișinău. Ei sunt vizați într-un dosar de corupție, comunică SPIA.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție perchezițiile au fost efectuate atât în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul, și în automobilele angajaților.

„Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada 2016 – prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. ”Gara de Nord”, acționând contrar normelor imperative, în scop de profit și de comun acord cu alte persoane, la moment neidentificate, au organizat o schema infracțională de extorcare a mijloacelor bănești ce nu li se cuvin de la operatorii de transport, manifestată prin pretinderea, acceptare și primire lunară în mediu a sumei de 45 mii lei, făcând uz de faptul că pot crea impedimente în activitatea operatorilor de transport”, se explică în comunicat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de la 117.500 la 217.500 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani. În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente