(foto) Liceenii din Bălți au fost studenți pentru o zi la UTM în cadrul Expoziției „Creația deschide Universul”

Liceeni din bălți2

Sutele de liceeni sosiți din toate localitățile republicii la UTM au participat la ateliere interactive și work-shopurile organizate în cadrul Expoziției „Creația deschide Universul”. Liceenii, însoțiți de profesori și părinți, au putut găsi răspunsuri exhaustive la multiplele întrebări ce-i frământă în cadrul lecțiilor publice.

Ediția din anul curent a Expoziției și-a extins la propriu limitele atât în ceea ce privește tematica lucrărilor etalate, problemele abordate, locația care a găzduit evenimentul, dar și numărul de liceeni care au manifestat un interes deosebit pentru inginerie-creație-inovație.

Liceeni din bălți 14

Grație vizitelor efectuate anterior în numeroase licee din diferite localități ale republicii de către o echipă consistentă a Centrului Universitar de Informare şi Ghidare în Carieră (CEGHID) al UTM,  liceenii au aflat din prima sursă despre organizarea Expoziției și în ce măsură aceasta reprezintă interes pentru ei. Precum se vede, mesajul a ajuns perfect la publicul-țintă, liceenii conștientizând importanța științelor tehnico-inginerești în formarea unor specialiști solicitați pe piața muncii, precum și a domeniului ingineriei care constituie o sursă vitală pentru relansarea și dezvoltarea economiei.

Liceeni din bălți 15

În pofida timpului ploios de afară, campusul universitar Râșcani a fost invadat de tineri care au format cărări vii spre Centrul de Excelență Tekwill, unde avea să fie inaugurat evenimentul. Autocare cu elevi de la Hâncești, Cahul, Ialoveni, Strășeni, Criuleni, Orhei, Nisporeni, Telenești, delegați de către Direcțiile raionale de învățământ, își țineau drumul în acea dimineață spre UTM.

Liceeni din bălți

Iar gestul autorităților de resort de la Bălți am vrea să-l menționăm într-un mod aparte. Răspunzând dorinței fierbinți a elevilor de la liceele teoretice „George Coșbuc”, „Vasile Alecsandri”, „Lucian Blaga”, „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, „Ștefan cel Mare”, „Mihail Lomonosov”, „Dimitrie Cantemir”, „Nikolai Gogol”, au organizat deplasarea acestora la UTM cu un autocar local și ne-au solicitat să găsim posibilitatea de a-i găzdui pe cel puțin două zile pentru a putea participa la toate activitățile preconizate în cadrul Expoziției. Mai mult, liceenii bălțeni și-au dorit să beneficieze și de statutul de „Student pentru o zi al UTM” – pentru a lua cunoștință îndeaproape cu tot ce înseamnă această instituție, unica de profil ingineresc: campusuri, auditorii, laboratoare, centre, ateliere, bibliotecă, planetariu,  ONG-uri studențești etc., etc.

Liceeni din bălți1

Liceenii de la Bălți au fost primiți cu brațele deschise, cazați în căminul-hotel al studenților de excelență și asigurați cu hrană la cantina Universității. Iar ei ne-au răsplătit cu o prezență activă la toate activitățile organizate și acum, pare-se, ne despart doar… câteva examene de BAC, căci decizia lor e ca și cum luată: își vor continua studiile la UTM, cu siguranță.

Liceeni din bălți2
Liceeni din bălți3
Liceeni din bălți4
Liceeni din bălți6
Liceeni din bălți8
Liceeni din bălți9
Liceeni din bălți12
Liceeni din bălți23
Liceeni din bălți45

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente