(foto, video) Descoperă conferința la care arta și industria tech au lucrat împreună

386-IMG_4634

În data de 30 Mai a avut loc a 3-a ediție a conferinței pentru programatori pe dispozitive mobile Android și iOS – ”Codewăy”, organizată de compania Ellation, de către ingineri, pentru ingineri.

CodeWăy a fost organizat într-o locație neobișnuită pentru o conferință tech. S-a combinat arta și prezentările tehnice pe durata unei zile pline. Totuși nu doar locația a fost o surpriză pentru participanți, dar și începutul conferinței, când actorii Teatrului Național ”Mihai Eminescu” au adus magia teatrului în scenă printr-un spectacol deosebit. Invitații au știut că evenimentul este organizat la teatru, dar nimeni nu s-a așteptat să observe proeminența artei la o conferință tech.

318-IMG_4497

Câteva momente importante de menționat despre CodeWăy:
#6 vorbitori locali au prezentat teme despre programarea pe Android și iOS;
#2 vorbitori internaționali, de la companii ca Uber și Square;
#Peste 200 de profesioniști și entuziaști ai programării pe dispozitive mobile, și nu doar;
#Posibilitatea de a discuta cu profesioniști din industrie;
#Facilitarea dezvoltării comunității de programatori din Moldova prin acest tip de evenimente;
#Și desigur, organizatorul s-a străduit ca fiecare să petrecă timpul bine.

319-IMG_4499

Pe lângă toate lucrurile importante petrecute la CodeWăy, demn de menționat mai este și faptul că fiecare participant a contribuit la implicarea fetelor și a femeilor în educația tehnică. Toți banii colectați din vânzarea biletelor au fost donați proiectului GirlsGoIt, un program implimentat de către organizația Tekedu. În total 18 mii de lei au fost colectați și donați, pentru ca în această primăvară peste 90 de fete din 8 regiuni ale țării să poată participa în traininguri pentru inițiere în programare.

327-IMG_4512

GirlsGoIT este un program cu o misiune măreață și Ellation i-a fost alături din start. Pentru ai susține și în acest an suma colectată va fi multiplicată cu 3 pentru a mări impactul programului. Cei de la Ellation cred că doar cu pași mici pot aduce schimbări pentru comunitatea locală.

Aceasta a fost a 3-a ediție a conferinței CodeWăy, organizată de către Ellation pentru comunitatea locală de ingineri și programatori. Probabil v-ați întrebat cu ce se ocupă compania Ellation? Suntem o companie dinamică cu rădăcini în Silicon Valley și lucrăm cu tehnologiile de ultimă generație. Misiunea noastră este să cream produse extraordinare pentru fanii noștri îndrăgostiți de anime și manga. De asemenea, Ellation este „compania mamă” pentru brandul Crunchyroll, lider în industria de anime și manga (un serviciu disponibil și pentru fanii din Moldova).

363-IMG_4581

Multe alte evenimente urmează a fi organizate, urmărește compania Ellation (FB și Instagram: ellationmd) în rețelele sociale ca să fii la curent cu toate noutățile.

386-IMG_4634

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente