Cine este Vladimir Zelenski? Zece lucruri despre noul președinte al Ucrainei, conform exit-pollurilor

11-34

Exit-pollurile arată că Vladimir Zelenski este învingătorul celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Acesta conduce detașat cu 73% din voturi (acumulate până la ora 18:00).

Vedeți mai jos zece lucruri despre Vladimir Zelenski, selectate de rbc.ru.

#Vladimir Zelenski are 41 de ani, s-a născut în orașul Krivoi Rog. S-a născut într-o familie de evrei ucraineni, un matematician și un inginer. A trăit patru ani în Mongolia când era copil.

#La școală, Zelenski a avut diverse hobby-uri: halterele, dansuri, pianul. Acum nu practică sporturi profesionale, dar duce un mod de viață activ. Acesta postează pe pagina sa de Instagram mai des fotografii și videouri de la înot sau cum face exerciții.

#A obținut o diplomă de drept de la Institutul Economic Krivoi Rog, dar nu a lucrat pe specialitatea, pentru că a ajuns pe scena KVN, unde participa din liceu.

# A început cariera s-a la KVN, montând numere de dans pentru o echipă. A reușit să devină cunoscut în liga KVN pentru adulți, cu echipa „95-й квартал” căreia i-a fost căpitan. Aici el a jucat din 1998 până în 2003.

# Cariera în televiziune Zelenski a început-o în Ucraina. Echipa sa de la KVN a primit șansa să participe într-un show numit „Vechernii kvartal” (Cartierul de seară). În timp, show-ul a devenit un proiect intitulat „Студия Квартал-95”. Pe lângă show-urile umoristice, proiectului realizează emisiuni TV și filme.

#Vladimir Zelenski s-a întâlnit cu soția sa Elena. cu mult timp în urmă, la vârsta de 17 ani. În 2004, s-a născut fiica lor Alexandra, iar în 2013, fiul Kirill. Familia este implicată activ în cariera creativă a lui Vladimir. Elena, în special, ajută la scrierea scenariilor. În plus, deține o mică parte din proiectul de TV a lui Zelenski. În 2005,  fiica sa a jucat alături de el într-un film.

#Potrivit declarației sale de avere, Zelenski deține un conac în apropiere de Kiev, cinci apartamente în Kiev, un apartament la Londra și câteva mașini.

#Zelenski mai are și o altă afacere pe lângă cele de la TV, este vorba despre 15% pe care le deține din „Fish House”, o activitate de restaurante.

#Mai mulți critici a lui Zelenski spun că acesta ar avea o alianță cu omul de afaceri Igor Kolomoiski.

#Zelenski, în timpul campaniei electorale, a promis că va  candida doar pentru un mandat prezidențial. Cu puțin înainte de a doua rundă, el a spus că, după cinci ani, nu va fugi din țară.

Și încă un lucru interesant, Zelenski s-a filmat într-un serial televizat „Sluga Naroda”. Subiectul filmului este bazat pe povestea unui profesor de istorie care devine președinte, câștigând alegerile cu 67% din voturi. Se pare că în realitate, Zelenski își va bate personajul pe care l-a jucat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente