(video) A fost prezentată Torța Olimpică a Flacării Păcii a JE Minsk 2019. Ce orașe va vizita aceasta

minsk

Torța Olimpică a Flăcării celei de a doua ediții a Jocurilor Europene – Flacăra Păcii ți uniformele purtătorilor acesteia au fost prezentate în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc în Parcul virtual TELEPORT VR din Minsk. Torța a fost creată de designera Comitetului European de Organizare a Jocurilor din Minsk, Yulia Braychuk.

În cadrul aceleiași ceremonii a fost prezentat traseul Flăcării din momentul aprinderii ei, pe data de 3 mai la Roma, în Italia, până când va ajunge pe Stadionul Dinamo unde va avea loc ceremonia de deschidere a competiției.

Designul tortei se aliniază cu conceptul general al Jocurilor – de a inspira la visare, de a ajunge la misterele naturii bieloruse și de umple capitala bielorusa cu energie. În Belarus, valorile olimpice și aspectul flăcării sunt cel mai bine întruchipate în floarea magică Paparat-kvetka.

Purtătorii Tortei vor purta uniforme în culori tradiționale, create de designerul belgian Yulia Latushkina, simbolizând pacea și puritatea, potrivit idealurilor mișcării olimpice.

Timp de 50 de zile, Ștafeta Flacării Jocurilor Europene va parcurge o distanta de 7.700 km, străbătând 55 de locații din opt țări: Italia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Ceha, Polonia și Belarus.

Torța va fi purtata de 450 de persoane, 100 de voluntari și zece „flame keepers”. După aprinderea sa la Roma, Flacăra va fi dusa în cel mai înalt punct din Europa – Mont Blanc, după care își va începe periplul spre Belarus, unde va ajunge pe 12 mai și va vizita cele mai mari orașe, precum ți cele mai îndepărtate localități din țara gazda a JE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente