(foto) Credit pentru Victoriabank, în valoare de 5 milioane de euro, susținut de granturi UE

IMG_6452

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Uniunea Europeană (UE) oferă Victoriabank finanțare de 5 milioane de euro, susținută de granturi.

Împrumutul de 5 milioane de euro de la BERD vine în urma îmbunătățirii semnificative a guvernanței corporative a băncii și reconfirmă eforturile depuse de angajații Victoriabank și top managementul acesteia întru asigurarea unei funcționări transparente ale activității bancare.

Bogdan Pleșuvescu, Președinte al comitetului de direcție Victoriabank, a declarat: Victoriabank, parte a Grupului Financiar „Banca Transilvania” este onorată de încrederea BERD și se bucură că efortul depus în ultimul an, este recunoscut la nivel internațional prin contractarea acestui împrumut, care constituie, astfel, o carte de vizită importantă pentru activitatea de creditare a băncii. Ca urmare, Victoriabank va putea să-si diversifice produsele de creditare asigurând accesul clienților la surse de finanțare cu grant și consultanță tehnică. Totodată, datorită noului model de business implementat de curând la Victoribank, accesul la sursele de finanțare va putea fi personalizat pentru nevoile Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) sau a întreprinzătorilor individuali dar si pentru nevoile clienților Medii Corporativi si Mari Corporativi.

IMG_6475

Prin venirea la Victoriabank, Banca Transilvania, a marcat începutul unui nou capitol în dezvoltare a sistemului bancar şi a mediului de afaceri din Republica Moldova. Noul model de business, replicat de la acționarul majoritar, presupune accesul întreprinderilor la surse financiare, conform nevoilor personale ale tuturor categoriilor de companii: IMM-uri, clienți Medii și Mari Corporativi, astfel încât aceasta să poată deveni, în cel mai scurt timp „Banca oamenilor întreprinzători” din Moldova așa cum e cunoscută BT în România.

Finanțarea dată reprezintă un suport real și oportunitate în plus pentru Victoriabank de a susține economia Moldovei și de a contribui la creșterea acesteia.

Henry Russell, Directorul BERD pentru instituțiile financiare în Balcanii de Vest, Belarus, Moldova și Ucraina, a declarat: „Salutăm progresul Moldovei în sectorul bancar. Odată cu îmbunătățirea semnificativă a guvernanței corporative și a transparenței acționariatului în Victoriabank, reluăm creditarea acestei bănci. Astfel, ne propunem să extindem accesul la finanțare pentru companiile din Moldova”.

IMG_6467

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. De la începutul activităților sale în țară, Banca a investit 1,2 miliarde de euro în peste 125 de proiecte din sectorul financiar, cel agroalimentar, energetic, de producere și infrastructură. La începutul anului trecut, Banca Transilvania a preluat controlul la Victoriabank, unde BERD este un acționar minoritar.
Banca Transilvania & Victoriabank

Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România, cu peste 3 milioane de clienți, aproximativ 10.000 de angajați, aproape 30.000 de acționari şi peste 500 de sedii. BT este singurul brand bancar românesc prezent în Brand Finance 500 Banking în 2018 şi 2019, realizat de Brand Finance.

Victoriabank este în top trei cele mai mari bănci din Republica Moldova, cu peste 620.000 de clienți, 100 de sedii şi 1.300 de angajați. Este prima instituție bancară comercială înființată în Republica Moldova, în anul 1989.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente