Mișcarea Extinction Rebellion Moldova declară revoltă pentru mediu. La ce evenimente poți participa și tu

no png nooooo

În săptămâna premergătoare Zilei Pământului, care este marcată în întreaga lume pe 22 aprilie, mișcarea Extinction Rebellion Moldova organizează o serie de evenimente dedicate protecției mediului înconjurător, inclusiv un protest intitulat „Revoltă pentru Mediu”.

Extinction Rebellion Moldova organizează o serie de evenimente în Chișinău și în suburbii, atât pentru a fi solidari cu mișcarea-mamă din Londra, care a anunțat un protest masiv care a început pe 15 aprilie și va dura două săptămâni, cât și cu ocazia Săptămânii Pământului.

Printre acestea se numără Pungi pentru toți: Atelier de avosiki pentru o cauză frumoasă, Critical Mass April – un flashmob pentru bicicliști al cărui slogan este „Noi suntem traficul!”, Schimbă Punga Azi – flashmob în care se vor oferi pungi eco gratuite cumpărătorilor la intrarea într-unul din supermarketurile din Chișinău și Ghidighici se revoltă împotriva gunoiului – un trashtag challenge în satul Ghidighici.

Pe lângă acestea, în unison cu revolta internațională anunțată în Londra și în alte 80 de orașe din 33 de țări, mișcarea din Moldova organizează un protest vineri, 19 aprilie 2019, intitulat „Revoltă pentru Mediu”. Organizatorii spun că scopul acestui protest este „să atragă atenția asupra iminenței schimbărilor climatice și să ceară de la guvernul Republicii Moldova adoptarea și implementarea urgentă a măsurilor concrete pentru adaptarea la schimbările climatice și prevenția încălzirii globale”.

#Ce este Extinction Rebellion?

Extinction Rebellion (XR) reprezintă o mișcare civică internațională, non-violentă și neafiliată niciunui partid, care luptă pentru prevenirea degradării continue a mediului, a declinului biodiversității și a extincției rase umane pe planetă.

#De unde vine această mișcare?

Extinction Rebellion a luat ființă în Londra, Marea Britanie. Pentru prima dată, mișcarea XR s-a întrunit pe 31 Octombrie 2018 în Parliament Square din Londra și a declarat revoltă împotriva guvernului britanic. Peste 1500 de oameni au protestat pașnic în acea zi, iar de atunci mișcarea a luat amploare. Până în prezent, zeci de țări s-au alăturat mișcării XR, iar Republica Moldova este una dintre ele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente