Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Rusă de Economie „G. V. Plehanov” au semnat un acord de colaborare internațională

plehanov-02

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Rusă de Economie „G. V. Plehanov” au semnat un acord de colaborare internațională, prin care s-au angajat să coopereze în vederea dezvoltării unui parteneriat pe termen lung reciproc avantajos în domeniile științei și educației. Semnarea documentului a avut loc în cadrul Sesiunii naționale de comunicări științifice studențești, ediția a XXIII-a, care s-a desfăşurat la USM, în perioada 11-13 aprilie 2019.

Acordul de colaborare a fost semnat de către domnul prof.univ.dr.hab. Gheorghe Ciocanu, rectorul USM și domnul V.G.Minașkin, prorectorul pentru activitatea științifică a URE „G.V. Plehanov”.

Părțile au convenit că se vor susține reciproc în organizarea și promovarea unor evenimente științifice, cooperarea în cadrul acestui acord urmând să se bazeze pe principiile unei interacțiuni strânse, a încrederii și a asistenței pe bază de voluntariat.plehanov-01 plehanov-02

Principalele activități ale părților sunt: schimbul de studenți și profesori, organizarea și desfășurarea forumurilor științifice, publicarea articolelor științifice și a materialelor didactice. „Prin semnarea acestui acord de colaborare internațională între Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Rusă de Economie „G.V. Plehanov” ne propunem să creăm un cadru strâns de cooperare între studenții și profesorii instituțiilor noastre”, a declarat domnul prof.univ.dr.hab. Gheorghe Ciocanu, rectorul USM.

plehanov-03

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente