(foto) Tinerii pasionați de construcțiile digitale din Chișinău au audiat, în premieră, un curs de bază Allplan

IMG_20190408_135923-1030×579

Tineri pasionați de construcțiile digitale, elevi ai Centrului de Excelență în Construcții din Chișinău, au beneficiat în premieră de posibilitatea de a audia un curs de bază Allplan, ținut de către instructori ai companiei ALLBIM NET din România.

Organizat la inițiativa lectorului universitar Radu Andronic, Departamentul Arhitectură, Facultatea Urbanism și Arhitectură, UTM, cu suportul dnei Lilia Zestre, șef  Catedră Construcții Civile și Industriale, Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău,  și având o durată de 5 zile, acest curs a oferit o incursiune de bază în Allplan – un pachet de programe BIM foarte util pentru discipolii specialităților „Arhitectura”, „Design Interior” si „Construcții Civile si Industriale”, audienți ai acestui curs.

IMG_20190408_132505-1030x579

Prezent la lansarea cursului ALLPLAN BIM Basic, dl Ion Pelivan, directorul Centrului de Excelență în Construcții din Chișinău, a salutat această inițiativă de inițiere a elevilor  în noua tehnologie Allplan și, prin ea, a extinderii de orizonturi în viitoarea profesie.

Sub bagheta dlui Gabriel Răzvan Sava, trening specialist ALLBIM NET SRL, asistat de către lectorul universitar Radu Andronic și trei profesori de tehnologii informaționale, elevii au fost inițiați în crearea de modele informaţionale de construcții (BIM), organizarea planşelor de plotare a proiectului, funcțiile automatizate de calcul și dimensionare pentru construcţii, inclusiv determinarea cantităților și a costurilor pentru orice etapă a proiectului. Faza cea mai interesantă a constituit-o posibilitatea de a comuta, la dorință, între proiectarea în 2D și modelarea în 3D, de a crea secţiuni şi vederi de pe modelul 3D al clădirii în funcție de faza proiectului, având ca punct de reper caietele de curs tipărite special pentru acest curs la București.

IMG_20190408_135819-1030x579

Dat fiind faptul că Centrul de instruire Allbim de la Chișinău își are laboratorul în cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură, UTM, la organizarea cursului și-au dat concursul și studenții FUA din anul II, specialitatea „Arhitectura” – Mihai Grunzu, Catarina Modîrcă, Tatiana Cucoş, astfel dorindu-se a stabili o punte de continuitate între elevii și studenții acelorași specialități.

Cursul a finalizat cu susținerea unui test-grilă. În funcție de punctajele acumulate şi abilitatea de studiere, trainerul român Gabriel Razvan Sava, lectorul universitar din cadrul FUA Radu Andronic și profesorii Centrului de Excelență în Construcții din Chișinău au desemnat învingătorii: locul I – Elena Raiu, gr. CC16.09.3; locul II – Aliona Untilă, gr.  17.09.2; locul III – Andrei Vîrlan, gr. A17.09, care au fost premiați cu câte un set alcătuit din un tricou, un breloc și un pix personalizate cu logo-ul softului şi al companiei. Toți audienții au beneficiat de Certificate de participare, iar în mesajul de încheiere a cursului au fost îndrumaţi să-şi urmeze studiile la UTM, conform specialităţilor alese.

IMG_20190412_144943-1030x579 IMG_20190412_145803-1030x579

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente