(foto) Aer condiționat, prize USB și camere de luat vederi. Cum arată troleibuzul de ultimă generație lansat la Chișinău și când vom putea circula cu acesta

tro5

Chișinăuieni vor călători în confort, cu aer condiționat și prize USB. Troleibuzul ecologic de ultimă generație, a fost prezentat astăzi în cadrul expoziției „Moldenergy”, desfășurată la Moldexpo. Autovehiculul dispune de un sistem de condiționare a aerului, camere de supraveghere, prize USB, propulsie autonomă și este dotat cu baterii reîncărcabile.

Troleibuzul a fost prezentat în cadrul unei expoziții de profil, unde a fost abordat conceptul de energie inteligentă (Smart Energy) și eficientizarea energetică.

Troleibuzul cu mers autonom, consumul căruia este cu 30-35% mai mic în comparație cu alte troleibuze, permite să consumarea energiei electrice. „Vă prezentăm un troleibuz de ultimă generație, cu tehnologie autonomă, dotat cu sistem de aer condiționat, prize USB, fapt ce o să facă mai eficient transportarea călătorilor în municipiul Chișinău”, a menționat Directorul General al RTEC, Dorin Ciornii.

tro1

 

Acest troleibuz este deosebit față de cele clasice, întrucât este dotat cu 160 de acumulatoare, care permit deplasarea înafara rețelelor de contact. Toate unitățile de transport sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, camera de supraveghere, prize USB, podea joasă, lumini led, ceea ce duce la economisirea energiei electrice. Unul din aceste troleibuze este deja pe rodaj, iar în decurs de 2 săptămâni, acestea urmează să fie puse pe rută.

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu a menționat ca până la sfârșitul anului vor fi 15 vehicule de acest gen, care vor circula pe străzile capitalei.

tro2 tro4 tro7

Totodată, în troleibuzele noi, cât și în cele vechi au fost amplasate stickere cu QR coduri, datorită cărora pasagerii vor avea posibilitatea, cu ajutorul telefoanelor mobile, să raporteze online probleme sau nemulțumiri. După scanarea QR codului, se va face o redirecționare către un document Google docs (formular Google), unde se va completa: numărul unității de transport, ora și problema cu care se va confrunta. Documentul va putea fi transmis prin e-mail în adresa RTEC pentru procesare. Pasagerii pot informa despre probleme privind respectarea graficului de către troleibuze, diverse incidente cu implicarea personalului sau accidente rutiere.

El este funcțional, chiar eu personal și domnul primar l-am încercat ca o testare și această oportunitate este atât pentru comoditatea călătorilor cât și a colaboratorilor RTEC, conductorilor și șoferilor, pentru că o să avem informația veridică direct în cadrul Regiei. Astfel, cum ar fi probleme de itinerar, grafic sau anumite incidente în troleibuz pot fi imediat raportate. Urmează probabil să se modernizeze și societatea noastră, să se acomodeze cu acest lucru și consider că persoanele în etate tot l-ar putea folosi”, a mai specificat Dorin Ciornîi.

11790006-920x517

Expoziția internațională „Moldenergy” se specializează pe tehnologii de conservare a energiei, instalații termice și pe alimentarea cu gaze și echipamente de condiționare a aerului și se află la a XXIII-a ediție. Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” participă pentru prima dată în cadrul acesteia. Expoziția se va desfășura în perioada 3-6 aprilie 2019.

tro6

Autor: Iulia Malega

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente