BAC 2019: Elevilor care nu vor susține examenele de absolvire le va fi interzis să părăsească Moldova

BAC-2018-35-920×613

Într-o ședință a Ministerului Educației au fost decise mai multe lucruri în legătură cu organizarea examenelor de bacalaureat din următoarea perioadă.

Mai multe detalii despre examenul de bacalaureat, care este importanța lui, cât durează testarea și cine elaborează subiectele, vedeți aici. 

Potrivit ministrei Educației, Monica Babuc, o problemă importantă pentru Republica Moldova este exodul creierilor din țară, astfel elevii care obțin rezultate bune la examene și burse internaționale, atunci chiar și indirect contribuie la creșterea țării, în schimb elevii care obțin rezultate proaste au mai mari șanse să plece și să nu mai revină niciodată.

Pentru a acoperi golul de locuri de muncă necalificate, s-a decis ca elevii care nu reușesc să susțină examenele de bacalaureat să le fie interzisă ieșirea din Republica Moldova până în momentul când reușesc să o facă, sau până când vor reuși să plătească impozite să-și asigure o pensie minimă, informează site-ul Ministerului Educației

Decizia are și o putere retroactivă, astfel de la 1 ianuarie 2020, toți elevii care n-au reușit să susțină examenele de bacalaureat începând cu 2015, le va fi interzisă ieșirea din țară. Totuși pentru pentru generațiile 2015-2019, le este oferită șansa să poată călători în afară dacă vor plăti un impozit unic de 20.000 lei.

Potrivit statisticilor oficiale, există peste 40.000 de tineri care riscă să nu poată ieși din țară dacă nu reușesc în următoarea perioadă să dea repetat examenele de bacalaureat.

Potrivit internauților, persoanele nemulțumite de această decizie sunt rugate să transmită un mesaj privat pe pagina de Facebook al Ministerului Educației

Examenul naţional de bacalaureatsesiunea 2019 se va desfăşura în perioada 4 iunie – 21 iunie 2019.

Această știre este o glumă de 1 aprilie și rugăm să o tratați ca atare
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente