Prima ședință a Parlamentului, marcată de proteste. Blocul ACUM cheamă lumea în stradă

39768672_303

Ședința de mâine a Parlamentului va fi precedată de acțiuni de protest organziate de blocul ACUM, care reacționează la condamnarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA. Despre asta a anunțat într-un comunicat de presă conducerea blocului.

„Aceste condamnări absurde ne motivează și mai mult să luptăm în continuare, să promovăm pachetul de legi pentru dezoligarhizarea țării și să scoatem instituțiile statului din captivitate. Blocul ACUM îndeamnă repetat toți deputații cărora le pasă de această țară și de drepturile fundamentale ale omului și care nu doresc ca Republica Moldova să se transforme definitiv într-o dictatură să voteze chiar din primele ședințe ale Parlamentului pachetul de legi și acte legislative menite să înceapă demontarea sistemului oligarhic și edificarea statul de drept”, se mentionează în comunicatul fracțiunii.

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat că va convoca prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a, ales la 24 februarie 2019 pentru joi, ora 13:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente