Ilan Șor, „făcut sandwich” între PDM și blocul ACUM. Cum vor fi repartizate locurile în noua legislatură

Parlamentul-Republicii-Moldova-sediul-nou

Deputații ACUM vor sta alături de deputații Partidului Șor în noua legislatură, potrivit schemei amplasării făcută publică de către deputatul ACUM Sergiu Litvinenco. Astfel, PSRM va ocupa ca și acum din sectorul 1 al sălii, plus 7 locuri din centru, iar la cealaltă extremă vor sta cei din blocul ACUM și doi independenți.

„Aparent, eşichierul ideologic al partidelor este respectat: socialiştii la stânga (sectorul 1), blocul ACUM la dreapta (sectorul 3), iar PD şi Partidul Şor în centru (sectorul 2). Întrebarea este de ce Partidul Politic Şor este amplasat, ca partid-tampon, între PD şi ACUM, dar nu între PD şi PSRM? Or, se ştie că Partidul Şor a rupt voturile anume de la ”stânga”, iar ”revigorarea colhozurilor” promisă de ei este o măsură mai de stânga decât chiar și ”alegerea judecătorilor de popor” – promisiune a PD-ului”, a scris juristul ACUM Sergiu Litvinenco.

Potrivit schemei, cei 30 de deputați ai PDM vor ocupa sectorul centru. Alături de ei vor fi și deputații din Partidul Șor. Blocul ACUM va fi în sectorul 3, unde în legislatura precedentă erau deputații din PLDM și PL.

Cei trei independenți vor ocupa primele două locuri din sectorul trei și unul din primele două din sectorul 1, centru.

Schema de amplasare va arăta astfel:

53835444_515545338970904_6288051671482236928_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente