Agenția Proprietății Publice a expus la licitație cu strigare, un pachet de 63,8 la sută din acțiunile Moldindconbank

Un-investitor-str-in-interesat-s-devin-ac-ionar-majoritar-la-Moldindconbank–52069-1543392257
Foto: syfeed.com

Agenția Proprietății Publice a expus la licitație cu strigare, pe piața reglementată a Bursei de Valori, ca pachet unic, acțiunile nou-emise de banca de importantă sistemică BC „Moldindconbank” SA.

Pachetul de acțiuni, în număr de 3 173 751 de unități, procurat de APP care constituie 63,8 la sută din acțiunile Moldindconbank, este expus la vânzare la un preț de 240,74 lei per acțiune. Prețul anunțat este mai mare în comparație cu cel achitat de stat – 239,5 lei per acțiune, scrie IPN.md

Perioada desfășurării licitațiilor este 18-20 martie.

Antecontractul privind cumpărarea acțiunilor nou-emise de „Moldindconbank” SA a fost semnat la mijlocul lunii februarie de către Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova, și compania „Doverie–Invest” SA din Bulgaria.

La licitație este în drept să participe atât potențialul achizitor care a semnat antecontractul, cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale. Câștigătorul licitației va fi determinat în baza prețului oferit pentru acțiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente